Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie znalazlem problemu na forum, wiec pytam.

sprawa wyglada nastepujaco - ja chce zwolnic, a samochod sie upiera, ze jednak chce szybciej ;-) a powaznie - zdejmujac noge z gazu pedal zostaje na swojej pozycji, a nawet czasem "sie wciska sam" (po wcisnieciu sprzegla obroty dochodza do 4tys, pedal gazu jakbym go dociskal).

wyzej opisany problem pojawia sie co jakis czas podczas jazdy. czasem ewidentnie to widac, czasem podnoszac noge przez chwile pedal pozostaje w miejscu by potem "doskoczyc" do stopy. zazwyczaj pomaga docisniecie gazu na sprzegle lub stukniecie stopa pedalu. problem pojawil sie praktycznie w ciagu ostatniego tygodnia.

:mad2:

EDIT -> samochod to E36 316i Compact 1997, zapomnialbym dodac.

Opublikowano

Juz jest ok. Ulamal sie (nie wiem jakim cudem) kawalek blaszki od przykrywki do linki od pedalu gazu tuz kolo silnika (pod plastikowa odkrecana oslona). Spadl i blokowal linke. Podobno to nie ma wplywu na samochod, bo wszystko jest nadal osloniete plastikiem.

Wykrycie i usuniecie awarii kosztowalo mnie Pilznera. :dance: