Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, Mam prośbę o informacje czy możliwe jest takie zakodowanie modułu świateł aby światła nie przygasały w momencie rozruchu auta. Włącznik świateł ustawiony mam na "pozycję a" automatyczne ich zapalanie po przekręceniu kluczyka. Jako, że mam xenony w garażu uruchamiają się - czujnik zmierzchu.

Trochę martwię się o żywotność żarników. Chciałbym tak zakodować moduł by po przekręceniu kluczyka zapaliły się światła ale w momencie rozruchu samochodu nie gasły na kilka sekund. Czy jest to w ogóle możliwe? Proszę o informacje jak można to zrobić :) Dysponuję NCS-em jakby co ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To ze przygasają w momęcie rozruch jest to normalne bo wtedy pobiera sie najwiecej pradu. Zalecane nawet jest uruchomienie silnika przy wył wszystkich odbiornikach "gadżetach". Jesli masz przełącznik świateł ustawiony na auto a w garazu po przekreceniu stacyjni zapalaja Ci sie swiatła tzn ze poprawnie wszystko działa. Jedyne co to musiałbyś to dezaktywować zeby było inaczej lub recznie zapalać swiatła. Jesli sie mylę niech ktos mnie poprawi

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

Zgadza się, przełącznik działa poprawnie. Chodzi mi o sam moment rozruchu i przygasanie w tym momencie świateł. Czy można to obejść by światła nie przygasały? Wiem, że np w nowym superb'ie również lampy zapalają się z "automatu" jednak odpalając auto nie ma efektu chwilowego ich gaśnięcia.

Czy można tak ustawić światła/ moduł w e46 po lifcie?