Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pytam ...bowłaśnie jakwyżej w temacie, zastanawiam się co to jest?? Mam problemy z wolnymi obrotami na gazie zwłaszcza jak jest zimny nie jest to regułą oczywiście, gazownicy polecili założyć stabilizator obrotów do gazu. Przeczyściłęm silniczek krokowy i jakby było lepiej, ale na jak długo, czy stabilizator będzoe potrzebny i zrobi to lepiej z tymi obrotami?
Opublikowano
U mnie jak jest ciepły pracuje idealnie problem mam z nieropzgrzanym autem zaraz po nocy, musi sie naprawde niezle rozgrzac zeby bylo okej, jak często czyścisz ten krokowy?? Jak auto na gaz to pewnie często co, ale ilemożna zdejmowacte węże w końcu one teżsię wyrobią, tzn te końcówki które nachodzą na wejście do silniczka :mad2:
Opublikowano
Juz jest okej wyczyściłem krokowy i nie skacze mi silnik jak zając;) a membrana jest okej i parownik też chyba instalacja ma niecałe pół roku i przejechałem na niej 6tyś, wiec nic nie powinno być spieprzone tak mi sie wydaje
Opublikowano

I po 6 tys zabrudzil ci sie krokowy?? ;-) Na czym ty jezdzisz, albo moze zapomnieli filterka wlozyc ;-P. Mnie zwykle raczej najpierw parownik padal.

Galen

Opublikowano

Smieje sie, ze nie wsadzili ci Filterka gazu tam gdzie masz elektrozawor. Czasem sie znajda jacys idioci, co zamontuja elktrozawor bez filtra tylko z tak zwanym sitkiem bo podobno "latwiej oczyscic", tylko takie cos przepuszcza caly syf. Ale niewazne. A generalnie 6 tys km na instalacji to masz prawie nowa instalacje, nie ma prawa pasc ani parownik, ani krokowy ani nic. Przejezdzalem i po 70 tys samochodem z instalacja i nigdy zadnego krokowego silniczka nie trza bylo czyscic. I nie twierdze, ze z czasem nigdy si etego nie robi, ale na bogow, nie po 6 tys.

Galen

Opublikowano
Wiesz nie wiem :mad2: , czyzałożył, czy nie bo nie wiem jak to wygląda, wiem że na benzynie nie falowało a na gazie dość sporo, wiec wyczyściłem i pomogło ale na jak długo nie wiem:) , faktemjest że pewnie nigdy nie był czyszczony, a odnosnie filterka nie mam pojecia bobym zobaczył co i jak jakbym wiedział gdzie to jest umiejscowione :(