Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie żeby w e36 (sedan) założyć do tyłu opony 15" 215/55 lub 225/55, czy taka szeroka opona najdzie na felgę o szer. 7 cali.

Opublikowano

Zamienniki są dobrane prawidłowo (matematycznie) więc jeżeli zmieszczą się w nadkolach i nie będą obcierać na dziurach powinno być ok. Na felgę 7, teoretycznie z oponą 225 nie powinno być problemu. Tak czy inaczej, zanim coś kupisz, założysz, zaczniesz sprawdzać, poszperaj jeszcze na forum bo ja akurat o takim zestawieniu felg i opon w e36, jak już zaznaczałem wcześniej, mogę mówić tylko teoretycznie...

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano
dzwoniłem dziś do punktu gdzie sprzedają opony, gość pytał do jakiego auta. I polecają mi założyć przy szerokości 225 profil 50 żeby było ok, ale myślę że jak 205/60 wchodzi i nawet na sporych wybojach nie obierało, więc myślę że 225/55 czy 225/50 nie powinno obcierać, tym bardziej że niedługo planuję wymianę amortyzatorów i sprężyn.