Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ostatnio dopadł mnie kolejny problem, po odpaleniu samochodu nieważne czy ciepły czy zimny losowo pracuje na dwóch cylindrach? macie jakieś sugestie od czego zacząć sprawdzanie ? Czasem też potrafią sobie po odpaleniu popływać obroty +- 100obr przez 10-15sek. ale to głównie po odpaleniu zimnego samochodu po nocy.
Opublikowano

Sprawdzę po pracy, i dam znać. Chociaż z miesiąc temu po trasie miałem błąd początku wtrysku 2 stopnie za wcześnie 2 stopnie za późno. Wtryskiwacze rok temu regenerowałem bo dwa kiepsko rozpylały. Co do kopcenia to nie zauważyłem jakiś anomalii.

Wpadłem na pomysł żeby sprawdzić jeszcze pompę w baku, pewnie skończy się na VP44.

Opublikowano
Posiedziałem trochę w samochodzie sprawdziłem inpą i nie ma żadnych błędów jedyne co to akumulator jakoś cieniutko wygląda 11,9 V, pompka w baku działa. Wymienię na początek filtr paliwa i zobaczymy. Przebieg teoretycznie mam 192tyś km. a praktycznie jak wiadomo może to być więcej może ze 100tyś :) co do wtrysków cykały bardzo i w sumie nie pamiętam bardzo jakie były jeszcze inne powody. Za to po regeneracji ładniej i równiej chodził, może i nawet lepiej przyśpieszał