Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam dośc nie typowy problem, ponieważ moja e46 posiadam M-pakiet i z przodu jest bardzo niska.

Aktualnie posiadam takie felgi z oponami

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Styling 68

M Doppelspeiche

Baureihe Modell Ausnahme Größe Einsatz Bereifung ET kg

3er E46

M3 7,5x17 vorne 225/45R17 Reifenpreis bei ReifenDirekt.de anzeigen ET 41 9,50

M3 8,5x17 hinten 245/40R17 Reifenpreis bei ReifenDirekt.de anzeigen ET 50 9,92

Chciałbym podnieść troszkę auto. Z tego powodu dać z przodu profil 225/55r17, a z tylu 245/50r17.

Czy wejdą mi w ogolę takie opony?? Jak sądzicie?

Opublikowano

Próby podnoszenia zawieszenia za pośrednictwem zwiększania wysokość opony to zły pomysł, bardzo zły pomysł. Między 225/45r17 a 225/55r17 jest prawie 7% różnicy w średnicy opony - to praktycznie niedopuszczalne. Chcesz podnieść przód to skup się na zawieszeniu.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano

Nie dopuszczalne? Czyli nie mogę wyższej opony wstawić?

Zastanawiam się nad zmianą samych sprężyn . Prawdo podobanie mam z m-pakietu.Więc wstawić zwykle oryginalne. Spełniało by to swoje wymagania?

Opublikowano

Masz 320d więc możesz kupić wyższe opony (oidp, np. 205/55r16) na koła o mniejszej średnicy (w 16" zmieszczą Ci się tarcze hamulcowe) - takie rozwiązanie będzie poprawne i jak najbardziej ma sens. Co do sprężyn, nie wiem czy powinno się wymieniać je nie kompletując z amortyzatorami. Wydaje mi się, że może to mieć zły wpływ na trakcję, ale pewności nie mam - może poszperaj o podnoszeniu zawieszenia na forum? Jak nic nie znajdziesz, zapytaj w tym dziale: http://bmw-klub.pl/forum/viewforum.php?f=69

Pozdrawiam,

ecml