Skocz do zawartości

Naprawa vanosa w M50

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
A może to być przyczyna luzu osiowego tłoka vanosa? i stąd takie grzechotanie i chrobotanie vanosa? może nie wcale to wina podkładek,czytałem gdzieś na forum że przez ten luz osiowy właśnie występują takie dziwne odgłosy itp
Opublikowano
Zdarza się i tak:) Trzeba rozkręcić i zeszlifować lekko podkładki przy łożysku.Wtegy jest git :)
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
  • Autor
Czyli z grubości tą podkładkę zebrać tak? może też być z tego co wyczytałem problem z podkładkami na ssącym,czy tam ich wogole nie ma czy brak jest tylko podkładki sprężyny? bo chce zamówić części ale zbytnio nie chce pchać się w koszta bo potem nie można ich już zwrócić jeśli nie będą potrzebne.Jutro postaram się nagrać filmik z pracy mojego silnika
Opublikowano
Kolego zagadaj do kolegi Elmo104 Wszystko ci wytłumaczy :) i załatwi
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
  • Autor
już zbieram częsci do vanosa i w sobotę do dzieła,zobaczę co wyjdzie.Zamawiam jak pisałem podkładki drugie śruby,uszczelka pod vanosa i pokrywe zaworów i uszczelniacz tłoka vanosa.Co do kontaktu z Elmo 104 jeszcze nie mam żadnej odpowiedzi
Opublikowano
  • Autor

Witam właśnie naprawiłem vanosa,przyczyną stukania,chrobotania itp był luz osiowy na tłoku do tego wymieniłem uszczelniacze na tłoku vanosa.Po tym zabiegu auto ma stabilne obroty,odzyskało elastyczność i cichą pracę śilnika,jest elastyczne i fajnie przyspiesza.W razie pytań chętnie pomogę.

Pozdrawiam