Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zakupiłem ADS(ten z przełącznikiem) od firmy viaken(chciałem od Nerwusa ale ponoć nie dostępne).Nie komunikuje się ze sterownikami silnika w starszych BMW(e36,e34) reszta sterowników jest odczytywana bez problemu. Nowsze BMW (e39,e60) ze wszystkim ładnie sie łączy. Interfejs na rs232 program dis.Gdzie może być problem w interfejsie czy w ustawieniach.
Opublikowano
525 TDS DDE 2.1, E36 1.8 M40 DME 1.7 same silniki,sprawdzane na kilku autach,reszta sterowników bez problemu,roczniki BMW po 98r łączy sie ze wszystkimi sterownikami.
Opublikowano
Co do TDS-a DDE 2.1 to diagnoza tylko za pomocą DIS-a.Diagnozowałem taki sterownik i INPĄ nie dała rady (nawet starsze wersje).Nie miałem styczności z DME 1.7 ale takze trzeba było spróbować również DIS-a.
Opublikowano

Prawda.Nie zauważyłem tego :)

Którą wersję DIS-a posiadasz? U mnie nie można było zdiagnzoozwąć DDE 2.1 przy wersji V57.Dopiero po instalacji v44 diagnoza ruszyła.

Opublikowano

Znajomy miał identycznie, po wymianie dwa wibratory monostabilne i rs232 acwe, zaczął się komunikować z silnikiem.

Jak masz jeszcze interfejs na gwarancji i nie ruszałeś go to rób zwrot viakenowi ze względu na niezgodność z umową.

pozdrawiam