Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy od wskaźnika poziomu paliwa jest jakiś bezpiecznik ? Mam z tym problem ponieważ wskaźnik dziwnie się zachowuje, opadł na zero i nie chce się podnieść choć od czasu do czasu gdy wyciągne przewody które idą do pływaków wskazówka się podnosi ponad rezerwę i opada. Sprawdzałem pływaki wszystko działa jest opór oraz prąd . Nic nie jest zawieszone chodzą pięknie. Na przewodach czasami pojawia się prąd. Stąd drugie moje pytanie gdzie są podłączone przewody od pływaków ? Komputer , bezpiecznik , przekaźnik ? Rozbierałem zegary , czyściłem styki lecz to nic nie pomogło. Może gdzieś jakieś zwarcie czy coś nie wiem już sam. Zwarłem również przewody , wskazówka powinna się podnieść lecz to nic nie dało. Zatankowane mam 40 L . Nie jeżdzę na rezerwie. Zastanawiam się nad wymianą licznika może to coś pomoże... Test zegarów robiony wszystko niby działa.
Opublikowano

Chodzi Ci o biały przekaźnik siemensa ? Czy może jakiś inny jest odpowiedzialny za stan poziomu paliwa? Dzisiaj sprawdzałem nie ma prądu na przewodach od czujników jak i również od pompy. Choć wcześniej pompa paliwa działała ,a wskazówka i tak wariowała. Teraz idę pożyczyć ten przekaźnik sprawdzę czy działa.

Fajnie by było jak by mnie ktoś oświecił czy przekaźnik od pompy jest również odpowiedzialny za czujniki poziomu paliwa. Czy może jednak to osobna sprawa.

Opublikowano

A ja ci radze zrób reset kompa,miałem podobnie,bawiłem się z zamiane pływaków itp. I wywaliło błąd...długo nie działał wskaźnik.Zresetowałem i działa jak należy.Poprostu odepnij klemy zepnij je i włącz zaplon na 15 min...wszystko w pamięci się wykasuje i powinien powstać :)

Daj znać czy zadziałało

http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
U mnie było podobnie. Winne były kable przy wtyczce do zbiornika paliwa. Są one z tyłu pod tylną kanapą po stronie pasażera. Sprawdź dokładnie kable na wtyczkach u mnie był jeden luźny i nie miał łączenia dlatego cały czas pokazywało mi że mam pusty zbiornik. Musiałem ściągnąć izolację połączyć kabel na nowo. Dla pewności możesz go jeszcze zlutować a potem solidnie zaizolować taśmą izolacyjną.