Skocz do zawartości

Po próbie naprawy sterownika błąd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam problem odnosnie sterownika abs, otóż zawiozlem sterownik do elektronika polutowal cos i po zalozeniu go wogole nie mam predkosciomierza ekonomizera oraz nie liczy kilometrow. po podlaczeniu pod inpe wyskakuje taki oto blad: http://imageshack.us/photo/my-images/813/abswg.jpg/ Wiecie moze co moze byc przyczyna??
Opublikowano
Spróbuj przekodować samochód, ewentualnie zaprogramować od nowa ten moduł jeśli jest taka możliwość. Może koleś coś skopał przy naprawie.
Opublikowano
  • Autor
chyba wyszla przyczyna. Te 10 cewek ktore sa od tylu co nachodza w bolce przy pompie oberwaly sie 3 szt a inne 2 szt byly juz lutowane. Tylko teraz jak mozna je polutowac? czy trzeba wyjmowac ta plytke by sie tam dostac czy jest jakis inny sposob? Aha jeszcze jedno pytanie czy jak kupie pompe ze sterownikiem to trzeba programowac przez ncsa??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Z całej mojej walki z ABS'em doczytałem się, że w przypadku zerwania cewek sterownik nadaje sie do kosza - tak przynajmniej mówili ludzie, którzy oferowali naprawe tych sterowników. I owszem nowy sterownik wymaga kodowania. Pzdr