Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a wie ktoś moze jak odpalić NCSEXPER? rozpakowałem winrarem, wchodze do katalogu BIN, klikam plik NSCEXPER i wyskakuje mi za kazdym razem komunikat Cannot find API.DLL Nie mam pojecia co z tym zrobić, dostałem na priv drugiego rzekomo pełnego NCSa rozpakowałem i dalej to samo. O co chodzi?
Opublikowano

Win 7

Mam zainstalowaną INPE

Nie wiem jak zrobić te zmienne środowiskowe, nie kumam tego, jak je ustawić?

Opublikowano

1. Naciskasz klawisze windows i pause jednoczesnie.

2 Pojawi ci sie nowe okno. Z lewej wybierasz "Zaawansowane ustawienia systemu" wybierasz ta opcje.

3. W nowym oknie "Wlasciwosci systemu" wybierasz przycisk "Zmienne srodowiskowe.." i dopisujesz sciezki zgodnie z instrukcja inatalcji INPY.

Opublikowano

32 czy 64 bit? Jak 64bit to zapomnij o NCS.

Klikasz prawym myszy na komputer -> właściwości -> zaawansowane ustawienia systemu -> zakładka Zaawansowane -> zmienne środowiskowe -> przesuwasz paskiem w dół i szukasz zmiennej PATCH, zaznaczasz, klikasz edytuj, przesuń się na koniec wpisu Wartość zmiennej i sprawdź czy masz wpis na końcu ;C:\ediabas\bin jeśli nie to dopisz i 3x OK restart kompa i ma być. Niektóre wersje INPA same dopisują zmienną, jeśli nie masz to dopisz sam.

I tak jak pisałem, jeśli masz 64bit to nie będzie działał NCS, ratuje Cie wtedy Win XP jako drugi system, lub odpalenie go z wirtualnej maszyny z obrazu XP itp.

Opublikowano

A widziałeś jak wygląda inpa na notebooku panoramicznym bez zainstalowanej VGA? Chyba nie...Przy naprawdę dobrym sprzęcie trudno jest zainstalować samego XP...

Do tego potrzebne są wszystkie drivery chipsetu,magistrali by poprawnie działało USB, jak ma nowego w miarę wypasionego notebooka, będzie miał problem, przechodziłem już to nie raz, Ty też powinieneś, w końcu to Twój zawód... :)