Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Dzisiaj odpalając silnik usłyszałem stukanie w silniku...nie jest to na pewno dźwięk stukającej panewki, kiedy kupowałem auto poprzedni właściciel mówił że zbliża sie wymiana rozrządu a stukanie jest właśnie w pobliżu rozrządu. Myślicie że w ciągu miesiąca zużyłby się do końca i że czeka mnie teraz wymiana rozrządu?
Opublikowano
M50B25 i chyba znalazłem usterke...pod alternatorem jest koło pasowe na którym kręci sie pompa wspomagania i chyba łożysko w niej poszło bo już nie stuka ale za to ma lekkie luzy ;)
Opublikowano
ja mam rozrząd na pasku a w vanosie już jest na łańcuchu ;)

co ty piszesz wogole....

Nie wazne przy czym stoisz.. Wazne jak tym jezdzisz
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak masz pasek, to koleko ten silnik nawet nie stał koło M50. Jak jest paske to masz M20!!!! Nie było żadnego m50 na pasku, niezaleznie czy to vanos, czy bez. M50 ma zawsze łańuch, M20 ma zawsze pasek. Pewnie masz M20!

A nie wrócccccc , w galeri widać ze masz M50, wiec na milion milionów procent masz łańcuch!!!! A pasek który widzisz to pasek alternatora... :duh:

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Najczęściej wiadomo cykają zawory, w sumie lepiej jak cykają delikatnie jak ma nie być wcale luzu i w którymś momencie wypali zawory ( zjawisko rozszerzalności cieplnej ), później może stukać korbowód gdy panewki są już na wykończeniu, może stukać łańcuszek rozrządu, możliwości jest wiele, ale skoro kolega mówi że w okolicach rozrządu to trzeba to sprawdzić ;)