Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Postanowiłem wreszcie zrobić porządek z moim E46 i wymienić następujące elementy: Maska, zderzak przedni, reflektory, przednie błotniki i tutaj moje pytanie, czy można samemu zamontować te części ? chodzi o to, że chciałbym po ściągnięciu porządnie wyczyścić wszystko, czego mechanik jak się go nie poprosi nie zrobi :) Dodatkowo będe miał idealny dostęp do silnika dzięki czemu będe mógł wyczyścić dolot i inne elementy :p Tak się składa, że elementy przeze mnie zamówione będę już polakierowane więc tylko założyć i cieszyć się z wyglądu.

Opublikowano

witam

kolego wyczyszczenie wszystkiego dobry pomysł, szczególnie doloty powietrza i chłodnice powietrza doładowania -szczególnie przestrzen między chłodnicami(bedzie dużo lisci)

inna sprawa to spasowanie wymienianych elementów, troche zabawy i powinienes dać rade ,problemem może być spasowanie maski- ustawienie rygli maski jest troche uciążliwe ale da rade,

ważne przed montażem sprawdz kolor polakierowanych el,

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź :) podbudowałeś mnie na duchu ! Sprawa druga czy jak już będe wymieniał przód to wymienić jakieś uszczelki do których normalnie dostęp jest utrudniony ? Chodzi mi o to co dodatkowo można zrobić jak ściągne opisywane elementy.
Opublikowano
chłodnice są ważne a w zasadzie ich czystośc , zwróć uwage na ewentualne slady korozji pod błotnikami jak zauważysz to oczysc i zabezpiecz, przy okazji oczysć odpływy z podszybia