Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie czytalem wszystkch 15 stron wspomnianego tematu ale na poczatku i na 2 stronie pisza ze oryginalne teleskopy do zabiegu sie nie nadaja musza byc od RUF :mrgreen: w oryginalne sprezyna sie nie miesci wiec to tyle nie wydawajcie na sprezynki
  • Odpowiedzi 296
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
OD e39 badz RUF przy jednych trzeba wiecej sily aby zamknac i chyba zawiasy na dlugo nie wytrzymaja
Opublikowano

Przeczytalem caly post wiec u jednego w wersji po liftowej dziala na seryjnych teleskopach z

plus sprezynki. Ale to jedyna osoba u innych dzialaja teleskopy od e39 o skoku 100mm i mocy 540N niektorym otwiera za szybko i nie wiadomo jak zawiasy na dluzsza mete. Jeden uzyl na strone 5 na druga 6 podkladek i otwiera idealnie. Proponowalbym kupic teleskopy jak wspomniane o mocy 500-520N wtedy klapa bedzie raczej z mniejsza sila sie otwierac. To ze jednym mocniej otwiera a innym slabiej uzasadnilbym tym ze jednak wszystkie teleskopy i sprezynki mowa o zielonych nie sa w 100% jednakowe . Jak powiedzialem jednemu otwiera na seryjnych od LCI ale to jedyna osoba u innych przy teoretycznie tych samych teleskopach i sprezynkach juz nie otwiera. Moze na dniach zamowie i sprawdze jak to chula wezme te 540N bo sa bardziej dostepne i jak kupie przez ebay to zawdze moge zwrocic jak bedz

e widzial ze jest to za duza moc.

Opublikowano
Przeczytalem caly post wiec u jednego w wersji po liftowej dziala na seryjnych teleskopach z

plus sprezynki. Ale to jedyna osoba u innych dzialaja teleskopy od e39 o skoku 100mm i mocy 540N niektorym otwiera za szybko i nie wiadomo jak zawiasy na dluzsza mete. Jeden uzyl na strone 5 na druga 6 podkladek i otwiera idealnie. Proponowalbym kupic teleskopy jak wspomniane o mocy 500-520N wtedy klapa bedzie raczej z mniejsza sila sie otwierac. To ze jednym mocniej otwiera a innym slabiej uzasadnilbym tym ze jednak wszystkie teleskopy i sprezynki mowa o zielonych nie sa w 100% jednakowe . Jak powiedzialem jednemu otwiera na seryjnych od LCI ale to jedyna osoba u innych przy teoretycznie tych samych teleskopach i sprezynkach juz nie otwiera. Moze na dniach zamowie i sprawdze jak to chula wezme te 540N bo sa bardziej dostepne i jak kupie przez ebay to zawdze moge zwrocic jak bedz

e widzial ze jest to za duza moc.

Przy 2 teleskopach 540n to ci klapa ostro wystrzeli,ja miałem założony 1 620n a drugi oryginalny i przy otwieraniu ręcznym klapa odskakiwała mocno ze wyrywało plastikowe końcówki od amorków.

2 sprężynki mam zamówione mam nadzieje że do piątku dojdą plus mam już 2 teleskopy 390n ale jeszcze nie sprawdzałem w sobotę zobaczę dopiero.

Opublikowano
Panowie czekam z niecierpliwością na sukces. Sam chcę to zrobić u siebie w Coupe ale niechce się bawić w kupowanie i sprawdzanie. Tak więc kibicuje i czekam na rezultaty :-)
Opublikowano

Nie już koniec zabawy z tym.

Nie wiem jakich oni użyli teleskopów ale muszą być z takim samym skokiem jak oryginał tylko silniejsze.

Opublikowano

Nie użyłem żadnych podkładek bo i tak to nic nie da przy ori teleskopach.

W jaki sposób oni użyli teleskopów od e39 jak one mają L max: 336 mm a w e90 L max:370,sam porównaj długość.

Miałem teleskopy od Lanci miały 620n przy długości L max:365 i była różnica tylko 5mm i to już zrywało plastikowe mocowania teleskopów.

Opublikowano

teleskop musi byc krotszy pomysl co sie stanie na dluzsza mete jak teleskop z sila 2 x 540N bedzie otwieral klape do konca , powyginaja sie wszystkie mocowania, podkladki musza byc aby zadzialala sprezyna

http://abload.de/img/2013-05-2613.43.42yzu3w.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=j14BqCqdwUs&feature=youtu.be

Opublikowano

Nie chce mi się dalej w to bawić i przede wszystkim tracić pieniędzy na nowe teleskopy.

Przy tej marce jak BMW powinno być zrobione fabrycznie,a nie otwieranie klapy ręką jak w toalecie.

Opublikowano

@DW1225 - bardzo licze na powodzenie Twojej modyfikacji.

Czekamy na info, jak dostaniesz teleskopy :)

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

kupilem wlasnie teleskopy od e39 i sprezynki jak przyjda powiem czy dzialaja i jak dzialaja.

pozdr

Opublikowano
sprezynki i podkladki juz sa czekam na teleskopy.

czekamy na efekt , jak będzie grac to również planuje moda ;]

Sprzedam :

- ręczny M-pakiet BMW e9x

Opublikowano
Mam juz wszystko tylko przguby kulowe ktore byly w linku podane maja za duza dziure nie chce ingerowac tak jak jeden z niemieckiego forum, ze uciol stara glowke i zamontowal nowa . Dlatego w drodze juz jest inny przegob z dziurka 10mm. Mysle ze do piatku dojdzie.