Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przykro mi jeśli to już było ale ciepło powinno być również na jałowych obrotach tymczasem wówczas bucha zimnym .Dla informacji mam klimatronik .

Jak już jestem to może jeszcze jeden problemik : na ułamek czasu spadaja obroty (czasami) podczas zmiany biegu ale zawsze tuż po pedale sprzęgła.Mam nadzieję że zostałem zrozumiany.Pozdrawiam wszystkich BMW-owców

5031263903

Opublikowano
co do ogrzewania: może masz za mało płynu w układzie, sprawdź przy chłodnicy ilość jak jedziesz to jakoś płyn krąży i masz ciepło jak stajesz to jest go za mało i nie dochodzi do chłodniczki w aucie tyle ile trzeba i przestaje grzać lub/i masz zapchany filtr od klimatronika (ten za schowiek przed pasażerem) i póki jedziesz to jakoś to chodzi a jak stajesz to wentylator z zewnątrz auta nie ma siły żeby wepchnąć powietrza do auta a potem przez chłodniczke ogrzewania do kabiny, ewentualnie masz zapowietrzony układ chłodzenia to też może być przyczyną (ale to teoretycznie powinno po jakimś czasie samo ustąpić i może tak było odpowietrzył się i ma za mało płynu) co do obrotó to nie mam pojęcia.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Albo kończy się pompa wody, na jałowych obrotach nie ma już wydajności. Zwróć uwagę, czy na postoju nie dźwiga się lekko temperatura silnika...
Kai