Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam Problem z swoim samochodem nie wkreca sie na obroty tzn odcina go 5,2 obr a powinno miec 6,5obr i powinno nastapic odciecie

na benzynie jest slaby nie ma tego przysłowiowego buta a na gazie z obrotami dzieje sie to samo ale znowoż jezdzi normalnie

Bmw e36 318i rocznik 96 silnik M43

Moze miał ktos podobny problem prosze o porade z gory dzieki

Opublikowano

1popraw tytuł

2 było to już

3 zacznij od sprawdzenia szczelności dolotu-rura wężyki itp.

4jak dolot ok to powodem może być min.przepływka warto sprawdzić,sonda,może wałek rozrządu do wymiany ale to ostateczność należałoby spr.wtedy ciśnienie w garach ale najlepiej kiedy podpiąłbyś auto pod kompa najpierw przyczyn może być wiele.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano

no tak a gdzie tego tematu szukac

a uklad dolotowy cały sprawdzony dziwne jest to ze odciecie jest przy 5,2 bo tak by dochodzil do 5,2 i by go nie odcinalo tylko by obroty były stałe

Opublikowano

moze to byc wina kabli?? bo swiece zalozyłem nowki i samochod spadł z spalaniem i obroty sie ustabilizowały no i teraz mam znow problem :(

no a na kablach jako tako nie ma przebicia nie swiecą ani nie kopia :? nie mam pojecia co jej dolega

Opublikowano
po podłaczeniu sie do komputera i usunieciu bledów samochód wkreca sie na obroty [bład przepływki] an to ze samochód slaby na benzynie to sonda lambda do wymiany bo pokazuje zle dawki paliwa ;] i go zamula