Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :)

- Autko bmw e90 320d 163km 2005r z systemem iDrive professional

Mam problem tego typu:

Podczas jazdy, czy tez postoju, bez wzgledu na to czy silnik chodzi czy nie, konsola idrivea mi strasznie zamula, tzn. że gdy słucham muzyki system mi przerywa, muzyka zacina sie na pare dobry sekund, po czym znowu gra chwile i znowu sie zacina, tak w kołko. Poczas "zawieszenia systemu" wszelkie ruchy, zarowno kontrolerem lub tez z kierownicy, działają z opóźniniem dopiero po tym jak system sie odwiesi. Problem powtarza sie praktycznie za każdym razem gdy jestem w samochodzie, ostatnio coraz czesciej. Natomiast są tez okresy w których idrivea działa tak jak powinien. No ale najczesciej sprawa wyglada tak, że wchodze do auta, odpalam - system zacina, natomiast po kilku minutach działa tak jak nalezy, lecz znowu po jakism czasie system zamula tak, ze krew czlowieka zalewa :/ :mad2: :mad2:

Czy ktoś z was mial podobny problem i wie jak mi pomoc ?

Moze istnieje jakas opcja twardego restartu czy tez formata tego systemu ??

Z gory dzieki za kazda wskazowke :)

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam

Kilka dni temu pojawil sie u mnie ten sam problem( BMW 320 2005) czy udalo Ci sie juz go rozwiazac?Jesli tak to bylbym wdzieczny za info jak sobie z tym poradzic.. pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam podobny problem. Dodatkowo zauważyłem iż nie moge włączyć bluetooth. Nawet podejrzewalem ze jest to wina telefonu bo wyglada to tak jakby wyciszalo muzykę gdy dzwoni tel. Gdy zawiesza sie muza idRive tez zle działa. Gdy gra muza idrive działa ok.

Jesli rozwiązaliście wasz problm Panowie dajcie znać co jest grane.

Pozdrawiam

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Szukałem w internecie rozwiązania problemu i nic nie znalazlem. Nie mam zielonego pojęcia co może być........ muzyka leci 3 sekundy po czym slychac jakies charczenie w glosnikach i nic nie dziala, idrive zamula strasznie... nie wiem czy ma to jakis zwiazek z bluetooth ktory po prostu przestal dzialac i nie da sie go wlaczyc (nie ma mozliwosci zaznaczenia aktywacji BT). Odlaczylem akumulator na 30 minut i NIC to nie dalo. Jak dla mnie ten samochód to SZROT. I tu pytanie do kolegow czy udalo wam sie cos z tym fantem zrobic? Bede wdzięczny za pomoc.
Opublikowano

Mi to wyglada na uszkodzeniebmodul BT.. Trzeba szczytach błędy .. Ale najlepiej ISID ..

Jak sobie nie poradzisz zapraszam do Warszawy ...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano
Jak narazie wyciagnalem bezpieczniki odpowiadajace za prace telefonem. Wedlug opisu sa to bezpieczniki 17, 26, 27. O dziwo bezpiecznika nr 17 nie zastalem, wiec wyciagnalem dwa pozostale. Problem zniknal natychmiast, BT naturalnie nie dziala. Tez wydaje mi sie ze uszkodzeniu ulegl modul BT, niestety nie mam mozliwosci podjechania do Warszawy (mieszkam na codzien w Niemczech). Posiadam jedynie kabel diagnostyczny plus program INPA. BT nie jest mi niezbedne do zycia wiec zostawie to narazie tak jak jest...
Opublikowano

Hihi dobrze nie masz usb ani top Hihi bo była by cisza....

Propozycje:

Odepnij wtyk światłowodu z modulu i załóż pętlę lub połącz dwa przewody częścią optyczna łącznikiem swiatlowodowym np firmy molex...

Lub

Wyślij vin auta to przygotuje modul dla Ciebie i wyślemy...

Lub

Możemy się połączyć z twoim autem przez twój pc i pomoc ...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner