Skocz do zawartości

[E34 touring 94'] sterownik centralnego z. alster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamontowałem uniwersalny sterownik centralnego zamka "Alster":

1>Otwieranie zamykanie wlutowałem do płytki pod kanapą.

2.Podpiołem głowne zasilanie sterownika (czerwony) zmostakowane z zasilaniem (żółty i zółto czarny) do akumulatora. Między aku "+", a te zmostkowane kable dałem bezpiecznik 15A.

3. Masa (czarny) oczywiscie podpieta do nadwozia.

Pojawił się następujący problem:

Zaraz po podłączeniu zamkłem zamek z pilota, a ten pochwili się otwoarzył i spalił bezpiecznik wyrzej wymieniony.

Co mogłem zrobić nie tak? Czy ten bezpiecznik wystarczy, czy trzeba większy? Proszę o podpowiedź bo z elektryki to jestem bardzo słaby.

Opublikowano

Problem rozwiązany :).

Główny przewód zasilający podłączyłem bezpośredni do aku. poprzez bezpiecznik 15A. Dwa pozostałe przewody zasilające otwarcia/ zamkniecia podłączyłem do wtyku z przewodem biało czerwonym (tj. +lock).

Czy wie ktoś może gdzie się wpiąć żeby central się nie uzbrajał po otwarciu obojetnie których drzwi?

Opublikowano

W moim sterowniku fioletowy kabel ma być podłączony z wyłącznikiem drzwi. Czy to oznacza, że muszę go podpiac, żeby po otwarciu drzwi nie uzbrajał się zamek samoczynnie?

Moze wie ktoś, który kabel odpowiada za wyłącznik drzwi? I czy chodzi tu o wyłacznik światła kabiny? proszę o pomoc.