Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanko, czym usunąć lakier z felg aluminiowych, z tego co wiem to poprzedni właściciel przy polerował oryginalny lakier papierem ściernym, a następnie pomalował lakierem samochodowym w sprayu "MOTIP" i jeszcze na koniec bezbarwnym też "MOTIP".

Jakiś czas temu zauważyłem że powłoka lakieru bezbarwnego popękała i chociaż jest prawie niewidoczna, to chciałbym je pomalować na nowo.

Z felg stalowych lakier usuwałem środkiem do usuwania lakieru w sprayu firmy BOLL, bardzo dobrze sobie poradził, ale nie wiem czy sprawdzi się na alu felgach, czy nie uszkodzi aluminum.

Opublikowano
Wypiaskuj i najlepiej pomaluj proszkowo. Będzie to twardy i ładny lakier.

słyszałem że piaskowanie to tylko w renomowanych firmach żeby dobrze zrobili, a piaskowanie i malowanie proszkowe coś ok 150 za sztukę, ale to za drogo. Wolę jakimś tańszym sposobem a zaoszczędzoną kasę, dołożyć do funduszy na opony, bo to ważniejsze.

polecam scansol

gdzie można ten środek kupić kolego, i ile kosztuje, bo ostatnio się z kuzynem zgadałem i mówił że tym scansloem usuwał lakier ale ze stalowych, a nie dopytałem o szczegóły.

za środek BOLL-a dałem 25zł i zastosowałem na felgi stalowe, to wystarczył mi na 2 i to tylko na zewnętrzne strony gdzie felgi były pokryte minią i jakimś lakierem w sprayu, a od wewnętrznej strony gdzie był oryginalny lakier to nawet podwójna warstwa tego środka go nie ruszyła

Opublikowano

kolego ostatnio tez robiłem alusy do e34 i BOLL nie ma szans ze scansolem :) a scansol kupiłem w sklepie z art budowlanymi itp.

na innym forum też czytałem, że polecają środek z castoramy "CASTO" ale sam go nie stosowałem więc nie wiem jak jest z nim...

pozdrawiam!

Opublikowano
w kazdym sklepie z lakierami kupisz scansol cena zalezy od wielkosci puszki za 25 zl jak kupisz to na 4 felgi powinno starczyc i kup najlepiej scansol w zelu .
  • 3 miesiące temu...