Skocz do zawartości

BMW e36, kręci ale nie chce odpalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od wczoraj jestem posiadaczem BMW e36 1.8is 1994r z sekwencyjną instalacją gazową. Jak wróciłem okazało się, że auto nie chce odpalić ale jak dłużej pokręciłem (10sekund) to załączał się gaz i samochód odpalał. Dzisiaj natomiast nie chce wcale zapalić. Kręci ale nic z tego nie wynika. Sprawdziłem pompe paliwa - działa. Prąd do pompy dochodzi. Może to wina instalacji LPG? może to wina jakiegoś czujnika?
Opublikowano

witaj jest pełno tematów jak ten przęglądarka nie gryzie

Jeśli masz alarm to może i jego być wina,może czujnik wału silnika itd.sprawdz czy masz iskrę,filtr paliwa dawno wymieniałeś?To samo ze świecami

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
  • Autor
Będe szukał najbliższe kilka godzin po tych tematach ale założyłem też swój żeby opisać mój problem. Alarmu nie mam. Filtr paliwa wymieniłem dzisiaj. Jutro rano zajrzę do świec i sprawdzę iskrę ale to dziwne, że jak go kupowałem wczoraj to zapalał, a teraz nie chce.
Opublikowano
może na takiego "uczciwego"sprzedawcę trafiłeś.Najlepiej byłoby podpiąć pod komputer bo przyczyn może być wiele powinno coś wyjść a tak to ja i inni będziemy pisać sprawdz to i tamto inni napiszą wymień to to i tamto dlatego jak coś nie gra podpinam pod kompa pozdrawiam

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
może samochód ma jakąś samoróbkę odcięcie paliwa albo zapłonu
Opublikowano
  • Autor
Naprawione :) pompa paliwa nie działała, a później prąd do rozrusznika nie dochodził. . Już mogę się cieszyć autem :) Pozdro