Skocz do zawartości

x3 2.0d a 3.0d ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym poznać wasze opinie jako użytkowników na temat X3(05-06r) z silnikami 2.0d bądź 3.0d.

A mianowicie który lepiej się sprawuje, bardziej jest przez Was zachwalany oraz ogólnie ich zalety jak i wady.

Z góry wielkie :cool2:

wwo_j
  • Odpowiedzi 66
  • Wyświetleń 49 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

witam.

Ja bym brał z 3.0 dieslem auto bezawaryjne.moim zdanie 2.0 w x3 to porażka!

Opublikowano
witam.

Ja bym brał z 3.0 dieslem auto bezawaryjne.moim zdanie 2.0 w x3 to porażka!

Tu bym polemizował.Zależy co kto lubi.Ja mam 2.0 d i jak dla mnie jest wystarczające.Spalanie,osiagi są ok.Pewnie ze jak ktoś chce troche wiecej mocy to 3.0 jest odpowiednie.Poza tym to nie jest auto wyscigowe.

Edytowane przez sfinks311

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
  • Moderatorzy

To jest rzecz gustu :lol: Miałem i 2.0d jak i 3.0d, każda miała swoje zalety i wady.

3.0d jest dużo żwawsza ale za to pali więcej od 2.0d szczególnie w mieście :norty:

Opublikowano
  • Autor
To jest rzecz gustu :lol: Miałem i 2.0d jak i 3.0d, każda miała swoje zalety i wady.

3.0d jest dużo żwawsza ale za to pali więcej od 2.0d szczególnie w mieście :norty:

no właśnie co do tej kwestii tego spalania...to jakieś raporty spalań przeglądałem nawet o to:

http://www.autocentrum.pl/spalanie/bmw/x3/e83/

i wg tego to 3.0 mniej spala niz te 2.0 :norty: badz spala o ok 1,5l wiecej

jak to faktycznie wyglada?

wwo_j
Opublikowano

no właśnie co do tej kwestii tego spalania...to jakieś raporty spalań przeglądałem nawet o to:

http://www.autocentrum.pl/spalanie/bmw/x3/e83/

i wg tego to 3.0 mniej spala niz te 2.0 :norty: badz spala o ok 1,5l wiecej

jak to faktycznie wyglada?

Patrz na diesla.Spala więcej oczywiscie.MI teraz zimą pali w mieście ok 9 l a trasa 7 l.W okresie letnim jeszcze mniej.Oczywiscie wpływ ma na to wiele czynników np. szerokość opon i styl jazdy

Opublikowano
3.0d zdecydowanie polecam mam nawet do sprzedania
Opublikowano
  • Autor

ależ ja cały czas patrz na ON :) moja wcześniejsze wypowiedź tyczyła się zawartych tam opini użytkowników na temat spalania - oczywiście zdaję sobie sprawę że pewnie część z nich to jakąś fantazja w sensie zaniżanie wartości.

Stąd właśnie też i pytanie do Was skoro już na temat spalania zeszliśmy, jak to jest faktycznie z tą różnicą, bądź precyzyjniej +/- ile ona wynosi.

wwo_j
Opublikowano
Ja zgadzam sie ze 20d jest wystarczajacy do x3 bo to nie jest auto wyscigowe.Co do 3.0 to mialem okazje jezdzic z tym motorem tylko w x5 i x6 ale wiadomo ze to znacznie ciezsze auta.Jesli szukasz szybkiego auta wez 3.0 a jesli liczysz sie z kosztami to 2.0 spokojnie wystarcza.Pozdrawiam
Opublikowano
Luuke, gdybyś kupował raz jeszcze x3 kupił byś 2.0? znam kilka osób które kupiły 2.0 i drugi raz kupiły by 3.0, przypominam że buda waży prawie 2 tony
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Marcych,gdybym mial kupic raz jeszcze x3 to tez kupilbym 2.0 bo przebieg rosnie,autko chodzi jak zloto dalej malo pali a ze duzo jezdzi w miescie to 177km wystarcza.Jakbym wiecej jezdzil nim po trasie to wybralbym 3.0 .Wlasnie zastanawiam sie nad zmiana na nowszy model...
Opublikowano

Dokładnie

Do miasta tylko 2.0 :cool2: :cool2:

Opublikowano
Dokładnie

Do miasta tylko 2.0 :cool2: :cool2:

W pelni sie zgadzam!

Troche jeździlem róznymi SUV-ami ale biorąc pod uwage gabaryt auta i wagę to ze spalaniem- BMW X3 z silnikiem 2.0D nie ma sobie rownych.

U mnie przy jeździe 100km/h na trasie spalanie oscyluje ok.6,2 -6,4l.Przy 90 km-5,6l-5,8l.W mieście latem ok.8,5-9l .Zimą w mieście 9l-10 l.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
koledzy możecie mi doradzić jaki więc silnik wybrać 2.0 czy 3.0 bo chce kupić x3 ale nie wiem z jakim silnikiem i rozchodzi mi się o awaryjność wady i zalety z góry dziękuję
file:///C:/Users/admin/Desktop/BMW.jpg
Opublikowano

Wszystko jest zależne od wielu rzeczy np. gdzie będziesz tym się poruszał:miasto czy trasa??

Wiadomo spalanie w 3.0d spore w porównaniu do 2.0d ale to rzecz gustu :cool2:

Opublikowano
zdaje się że najlepiej było by się przejechać obiema wersjami
Opublikowano
Tak jest najlepiej :cool2: :cool2: :cool2:
Opublikowano
Dodam od siebie że jeśli 2.0d to tylko automat.

Pewnie tak ,ale wtedy już spalanie inne.

Pozatym mysle ,że u nas w Polsce jeszcze długo manual będzie chetniej kupowany.

Opublikowano
e tam nie sądzę, automat się bardzo rozpowszechnił, myślę że pomału wypiera manuala
Opublikowano

Eeee..... pewnie jest 50/50 i sie nie zmieni w najbliższym czasie

Wiekszośc jednak jeździ autami starszymi w manualu i nie chodzui tylko o Bmw :D :D

Opublikowano
dodam że mi chodzi tylko o automat bo swoją e46 mam w automacie i nie chce już manualnej a spalanie to duża bo mam 50/50 trasa miasto
file:///C:/Users/admin/Desktop/BMW.jpg