Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Butle z gazem mam do marca 2012 wiec czas sie za to wziac, przeglad mam do konca kwietnia.

Wiadomo ze bez legalizacji butli, przegladu nie przejdzie. Czy dalo by sie tak zebym teraz zrobil przeglad a butle wymienil jak bede mial po prostu wolne srodki. Bo teraz mam troche wydatkkow i kazdy grosz musze liczyc...I czy przeglad byl by podbity na rok czy jakos inaczej??

Opublikowano
i wtedy przed przegladem wymiana i bedzie ok tak?? a czy na przegladach sprawdzaja tak dokladnie do kiedy jest butla czy moga przymknac na to oko?? nigdy nie mialem samochodu na LPG wiec nie wiem jak przeglad wyglada
Opublikowano

też tak myślałem , ale diagnosta powiedział mi , że butla musi być ważna przez cały okres przeglądu ... co znaczy , że teraz nie powinien Ci dać przeglądu , ale wiadomo co polak zrobi za flaszkę wódki ...

legalizacja butli się nie opłaca , lepiej wymienić - nie kosztuje majątku

Kamil
Opublikowano
W przepisach tak jest, że ma być ważna w dniu przeglądu. Wiem coś o tym, bo mam na co dzień z tym do czynienia.

mi się kończył przegląd we wrześniu , a ważność butli w sierpniu następnego roku i powiedział , że nagnie przepisy ... ale w takim razie za rok w sierpniu spróbuje w kilku stacjach tak dla pewności bo może niedouczony diagnosta się trafił ...

Kamil
Opublikowano
butla LPG kosztuje max 300zł, polecam kupować tego samego producenta to otwory będą pasować. Jak wielozawór jest jeszcze na chodzie i nie zgniła rurka ssawka to można go przełożyć do nowego zbiornika i samemu to wymienić godzina roboty, a trudność porównywalna z wymianą klocków hamulcowych.
Opublikowano

Ok to mam jeszcze jedno pytanie...z butla gosciu powiedzial ze nie bedzie problemu ale znalazl troche usterek. nie mam teraz po prostu kasy na naprawe tego

i tu moje pytanie...czy w opolu zna ktos moze kogos kto za 6-pak albo co tam chce podbije mi pieczatke??i tak to wszystko naprawie ale pop prostu nie moge teraz...