Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie w bmw 520i e39 96r znajduję się czujnik temperatury oleju, diagnostyka kom. wskazania 184 st POZDRAWIAM MAXX.

Poprawiłem tytuł za ciebie kolego,tak lepiej brzmi czytając treść postów w temacie--nastepnym razem sam sformułuj poprawnie :!:

Opublikowano
kolego czujnik temperatury oleju nie występuje w Twojej wersji silnikowej, więc go nie szukaj
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
WITAM czy może mi ktoś podpowiedzieć gdzie w bmw 520i e39 96r znajduję się czujnik temperatury oleju, diagnostyka kom. wskazania 184 st POZDRAWIAM MAXX.

na liczniku masz temperaturę wody a nie oleju wiec tak jak kolega mówił nie ma co szukać

Opublikowano
Maxxowi chodziło o to że był u mechaniora na warsztacie i ten sprawdził mu niby na kompie, że ma taką temperaturę oleju ale teraz już wie wszystko
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano
WITAM I DZIĘKUJE WSZYSTKIM KTÓRZY POMOGLI W SPRAWIE CZUJNIKA BMW 520I E39 ,a przy okazji uszkodzony okazał się czujnik położenia wałka rozrządu(diagnostyka komp.) po wymontowaniu rozebrałem dziada konkretnie ściągnąłem gumową osłonę przy wtyczce i zdębiałem przewody po ściągnięciu izolacji zewnętrznej aż do samego czujnika ich izolacja rozleciała się w palcach (powodowały zwarcie czujnika w niektórych warunkach) jeżeli samochód muli lub ciężko pali uszkodzenie tego czujnika powoduje przejście samochodu w tryb awaryjny wtedy pada praca na gazie falowanie brak mocy itp. myślałem czujnik reklamować ale podobno niema w Polsce przedstawiciela firmy SIEMENS POKAZAŁ BYM Z JAKICH MATERIAŁÓW ROBIĄ IZOLACJE która potrafi się rozlecieć w mak , co do samochodu to zmartwychwstał, ma niewiarygodną moc , przyspieszenie to tyle POZDRAWIAM I DZIĘKUJE(moderatorowi za poprawę tekstu tematu)MAXX.