Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanownych forumowiczów.

Przekopałem forum wzdłuż i wszerz i nie znalazłem odpowiedzi, wiec proszę o pomoc. Kupiłem e46 coupe 2004 rok. Już na początku rozczarowało mnie audio. Zainstalowana jest mała nawigacja strzałkowa z tunerem i wzmacniaczem w bagażniku. Jak pogrzebałem dalej to okazało się, że to była dostawka :shock: - auto wyjechało z fabryki z radiem CD a ktoś potem zmienił instalację. Wymieniłem głośniki licząc na poprawę. Dzwięk lepszy ale problem pojawia się przy funkcji FADER przód/tył. Po ustawieniu na tył głos całkowicie zanika. Myślałem, że problem albo w tunerze albo we wzmacniaczu. Podpiąłem Soniaka - problem pozostał, podpiąłem inny wzmacniacz to samo. HELP!!! Gdzie szukać problemu. Zauważyłem, że wzmacniacz to Harman/Kardon a ja nie mam takiego systemu. Mam tylko sześć głośników. Czy są różnego rodzaju wzmacniacze BMW. Źle coś podłączone w kablach???? Ewentualnie jak przerobić taką instalację??? Czy ktoś ma opis pinów wzmacniacza H/K. Proszę o pomoc bo ręce opadają :mad2: