Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem do mojego e30 320i cabrio zestaw zawieszenia z amortyzatorami 45mm, okazało się, że wkłady mają 51mm.

Czy można zastosować 45mm, w przypadku gdy seryjnie bylo 51?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pewnie i bedzie pasować, ale ryzyko żę się coś stanie. Jeszcze kwestia czy w dolnej części amor siedzy mocno czy jest luz. Jak bedzie luz to od żadnym pozorem się tego nie montuje. I jak sięnie mylęto wszystkie Cabrio miały lage 51mm, nie było tam na 45, wiec sprzedawca jakiś do d...

PZDR>

Opublikowano
Już wiem skąd problem. W moim e30 cabrio założone są 2 obudowy amortyzatora rózne - jedna 45mm druga 51mm. Seryjnie pewnie było 51mm, skoro posiadam już wkłady 45mm to jak wymienie obudowy na 45 powinno być ok?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale po co na 45mm?? one są słabsze, mieksze. 51mm jest moim zdaniem o wiele lepsze do cabrio niż 45mm. Tym bardziej ze fabrycznie było tylko 51mm. No ale pewnie oddać nie możesz ani wymienić na większe.

PZDR>

P.s. Moj tata ma w domu kilka lag 45mm, w ładnym stanie.

Opublikowano
Jednak musze tak zrobic zeby bylo 51mm, może Twoj tata ma prawa lage 51mm? Polecasz szukać na allegro za 100zł czy nową? Tam chyba, zwrotnica, piasta łożyska są niewymienialne, więc lepiej nie ryzykować, że za chwilę znowu trzeba bedzie wymieniac?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie, no własnie lagi mamy tylko na 45. i to aż 4 sztuki leża i zaśmiecają garaż.

PZDR>

Opublikowano
bez zadnego problemu zamontujesz 45 do lagi 51 co smieszniejsze to bmw samo wypuściło amor b6 m technic który był do szerokiej lagi a miał średnicę wąskiej lagi tylko miał specjalne nakrętki trzymające amorki. smigałem na takich 2 lata i nie odczułem żeby słaiej tłumiły czy coś :
Opublikowano
na pewno prawa bo zacisk jest z tyłu tarczy, a czy średnica taka a nie inna to nich zmierzy...

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
bez zadnego problemu zamontujesz 45 do lagi 51 co smieszniejsze to bmw samo wypuściło amor b6 m technic który był do szerokiej lagi a miał średnicę wąskiej lagi tylko miał specjalne nakrętki trzymające amorki. smigałem na takich 2 lata i nie odczułem żeby słaiej tłumiły czy coś :

Tylko ciekawe że średnica gniazda w dolnej części wkładu jest inna dla 51 i inna dla 45mm...

PZDR>