Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś mógłby mnie odesłać do schematu instalacji spryskiwacza tylnej szyby lub wyjaśnić mi co jest nie tak gdyż jak chce użyć spryskiwacza tylnej szyby to płyn leci z przednich spryskiwaczy ?!

_________

Poprawiłem tytuł. Proszę zapoznać się z tym: viewtopic.php?f=68&t=120678 . Następnym razem będzie ostrzeżenie. /mattiss

Opublikowano
jak chce spryskać przednią szybę to normalnie spryskuje przednią. Pytam się o schemat bo nie wiem jak to jest zrobione że z pompki wychodzi jeden wężyk a przecież musi iść drugi do klapy?! tak więc myślę że od tego trzeba by było zacząć czy u mnie wszystko ok z tym jest... szukałem na BMWfans i nie znalazłem.
Opublikowano
no rozsądnie myśląc to tak powinno być. A wie ktoś.. albo może mi pokazać schemat którędy ma iść ten wężyk bo nie mam żadnego luźnego a pompka jaką wyciągnąłem była taka sama jak założyłem teraz... chyba że poprzedni właściciel coś namieszał!
Opublikowano
Nie wiem jakie powinno u Ciebie być rozwiązanie techniczne dot.tej sprawy ale może to Ci pomoże.Ja miałem(niestety ale nie w bmw)puszczony wężyk od pompki do tylnej klapy przez podszybie do wnętrza auta póżniej wężyk szedł lewym słupkiem przedniej szyby i dalej położony był długością dachu(za-pod posufitką)i wychodził przy zawiasie klapy przez otwór techniczny dachu i dalej wchodził do klapy przez drugi otwór.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
no i wydaje mi sie ze tu jest tak samo bo mam otwór techniczny po prawej stronie stojąc przed bagaznikiem i jest pusty czyli ktos wyciągnął wężyk i musiał zmienić pompke... super.