Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od dwóch dni mam slabe ogrzewanie w kabinie w szczegulnosci na wolnych obrotach spada temperatura,mam rozszczelniona chlodnice czasami sika,temperatura silnika ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Napraw nieszczelność, odpowietrz układ i wtedy zobacz czy nadal kiepsko grzeje.

Jak tak, to do sprawdzenia zawory od nagrzewnicy, mogą się zacinać.

Jeśli silnik trzyma odpowiednią temperaturę to termostat raczej masz ok.

Opublikowano
Witam od dwóch dni mam slabe ogrzewanie w kabinie w szczegulnosci na wolnych obrotach spada temperatura,mam rozszczelniona chlodnice czasami sika,temperatura silnika ok

Przecież za każdym razem zapowietrza Ci się auto. Kup chłodnicę i wymieniaj i nie jeździj autem w takim stanie. Bo to potrafi wykończyć uszczelkę/głowicę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie szukaj problemów których nie widać, zajmij się tą chłodnicą, zrób tak jak pisałem wyżej, chyba że masz nadmiar kasy i chcesz remontować przegrzaną R6.

Btw, wskaźnik temperatury gdy stoi w pionie nie oznacza idealnie 90stopni, tylko przedział od 75 do bodajże 115, więc upewnij się w testach zegarów (test nr 7) jaką temp trzyma silnik, i czy nie jest za dużo.