Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam silnik w mojej buni 1.8 m40 dokladnie z 92r i oto moje pytania :

1.czy silnik 2.5 z osprzetem podejdzie bez problemu (bez przerabiania wiazek i tak dalej) ?

2.czy jest sens wrzucac do tego skrzynie od m3 6 biegowa ? (czy to wszystko sie poskleja ogolnie z silnikiem)

3.jezeli wymienie skrzynie i silnik to czy jakies czesci jeszcze bede musial od m3 wrzucac ogolnie ? (slyszalem o kole zamachowym od m3 bo od 1.8 lub 2.5 nie wytrzyma ? )

4. chlodnice we wszystkich sa takie same czy to tez podlega wymianie ?

poprosze o jakies informacje i najlepiej linki do silnika skrzyni bo chce dane czesci zakupic (najlepiej allegro) (mozecie pomyslec ze nie chce mi sie szukac ale szukalem a nie jestem zbyt obeznany wiec wolalbym by ktos mi pokazal konkretny model silnika i wgl)

dodam ze po forum szperalem troche o swapach i nie wyszperalem konkretnych wypowiedzi na ten temat wiec wypowiedzi typu "chyba sie da" "chyba spasujesz" prosze sobie darowac

z gory wszystkim dziekuje za pomoc poniewaz znudzila mi sie juz 1.8 ; ) (dodam ze to bedzie mi robil mechanik ja tylko mam sobie skombinowac czesci wiec licze na wasza pomoc)

Opublikowano
dzieki wielkie chyba slabo szukalem ; f no ale tam nie mam odpowiedzi na 1 pytanie czy od m3 mi podejdzie skrzynia pod ten silnik i wgl czy jest sens takowa wrzucac ?