Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po tygodniu upalania 300C HEMI musiałem odpalić swojego trumniaka. Kopnął ładnie od pierwszego strzału jednak nie zgasły czerwone kontrolki ładowania i ciśnienia oleju. Poza tym w ogóle nie działa BC oraz nie można zmienić godziny na zegarku. Postanowiłem odłączyć na chwilę aku bo myślałem że może coś się pokiełbasiło w elektronice. Po ponownym podpięciu klem i odpaleniu ładowanie i olej zgasły prawidłowo ale po chwili zapaliła się na 3sek. żółta kontrolka oleju (chociaż stan jest prawidłowy - sprawdzany dzisiaj rano), BC nie działa w ogóle a zegarek zwariował sam się w kółko nastawia i nie idzie go zatrzymać. Poza tym zauważyłem że co chwilę blednie i jaśnieje podświetlenie przebiegu na liczniku. Normalne cuda. :mad2: Dodam że samochód stał pod chmurką. Ma ktoś może jakiś pomysł od czego zacząć szukanie?

Opublikowano
Może gdzieś się dostała woda, skoro mówisz że stał na dworze. Zółta kontrolka to na 99% uszkodzony czujnik poziomu oleju, znany myślę wszystkim użytkownikom e46 :)
Opublikowano
Wczoraj wyjąłem jeszcze aku żeby go podładować. Podłączyłem dziasiaj po południu, odpaliłem i ta sama historia czerwone kontrolki i nie działający BC. Zostawiłem samochód odpalony i po trzech minutach kontrolki zgasły i BC zaczoł działać jakby nigdy nic. Zgasiłem silnik, opaliłem i znów lipa, znów czerwone kontrolki i nie działający BC. Poczekałem kilka minut ale nic się nie zmieniło. Odpaliłem ponownie i od startu wszystko ok. Przy kolejnych odpaleniach na przemian raz wszystko w porządku, innym razem kiszka. :mad2: Co jeszcze zauważyłem światełko w bagażniku lekko przygasa i jaśnieje. Możliwe że coś zaśniedziało i gdzieś na styku utrudnia przepływ prądu? Tylko gdzie szukać?