Skocz do zawartości

E61 przerwane przewody w tylnej klapie (Touring)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak,ale musisz całą wiązke rozłączyć od lamp.Przecięcia są na zawiasie klapy.Wiązke musisz cofnąć do auta i serwis wykonać przez otwór głośnika w suficie.
Opublikowano
a ja polecam od razu sprawdzenie kabli od wzm antenowego na klapie przy jednej robocie:)
Opublikowano
Witam. Słyszałem, że ukręcone przewody w tylnej klapie to norma. Ostatnie mrozy wykończyły moją wiązkę. Wyskakuje błąd podświetlenia tablicy i przeciwmgielnych.

Czy problematyczna wiązka znajduje się pod podłużną plastikową maskownicą, tą na zdjęciu poniżej?

http://img859.imageshack.us/img859/5536/zdjcie093l.th.jpg

Czy nie masz calego oswietlenia tablicy?

Jesli brak oswietlenia z lewej strony to poszly kabelki z lewej.

Wymień wszystkie, bo jak przetarl sie jeden to i reszta nie dlugo odmowi posluszenstwa.

Opublikowano
Nie świeci tylko jedno podświetlenie i sporadycznie wywala dodatkowo błąd przeciwmgielnych. Ciekawostką jest to, że nie świeci prawe podświetlenie a komputer mówi, że prawe. Więc które mam rozebrać?
Opublikowano
a ja polecam od razu sprawdzenie kabli od wzm antenowego na klapie przy jednej robocie:)

Właśnie oddałem auto do "elektryka" z powodu braku reakcji na pilot.Wieczorem zamknąłem,a rano auto bez odzewu na pilot.Ogrzewanie szyby tez niedziała.Przerabiałeś temat wzmacniacza i wiązki?.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
tak miałem ten problem. nie działało radio fm am, kasowały się ustawienia radia, zdalne otwieranie nie działało, 3 światło stopu wariowało, przeciwmgielne i wsteczne a wszystko przez złamane kable w zawiasach małej i dużej klapy po prawej stronie, na koniec bezpiecznik wzm antenowego w bagażniku z tego co się nie mylę to nr 55 ale to było już łatwe. a z kablami bawiłem się ok 6h. pozdrawiam