Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
hej, chciałbym sprawdzić i przekonać się w jakim stanie faktycznie jest silnik w mojej Buni, przyszła piękna pogoda chce zeby chodziła jak należy. Nie boje się chyba żadnych informacji bylem świadomy zakupu i chce by wzbudzała miłe uczucia u wszystkich a przede wszystkim u mnie. Chodzi mi o jakieś badania które wykaże jego stan, czy hamownia wystarczy? dobry mechanich po wynikach tego testu bedzie umiał wskazać co jest do wymiany? jeździć jeździ pracuje równo wystarcza tej mocy ale fakt jest taki ze nie musisz korzystać z niej całej ale świadomość ze jest tak jak być powinno zmienia całkiem podejście do każdego przejechanego kilometra ;-)
Opublikowano
Hej, jeżeli chodzi super równo na jałowym(ja walczę z tym bezskutecznie od lat) i na hamowni wyjdzie pod 300 km to raczej jest dobrze. Musisz jeszcze zdjąć pokrywy zaworów i dokręcić szyny olejowe, ponieważ się odkręcają, a to może prowadzić do wytarcia wałka. To tak, żeby spać spokojnie. Musisz przy okazji wymienić uszczelki pod kolektorami ssącymi, niestety. Ta poza tym reszta na forum, napisałem się laboratów na temat m70, można poszukać. Gdzieś był nawet poradnik co trzeba zrobić zaraz po zakupie takiego auta.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
cześć.

przede wszystkim żeby było pełne zadowolenie z silnika trzeba mieć własną stację benzynową hehehehehh

chyba raczej rafinerię... :)