Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam posiadam e46 325ci po podlączeniu pod komputer pokazał 2 błędy

1 Czujnik położenia wałka rozrządu

2 Aktywacja vanosa

Został wymieniony czujnik ale komputer pokazuje dalej ten błąd objawy są takie ze nie ma odpowiedniej mocy jedzie tak jak 320i kolega ma 325ci to przyspiesza tak ja trzeba moja niestety nie

padła więc propozycja wymiany całego Vanosa koszt to 100e vanos od e39 2,2 z przebiegiem 161tys mil czyli jakies 258tys km

za czujnik dałem juz 75e i wymiana nic nie dała nie chcę znowu pchać kasy w vanosa gdyż moze sie okazać iż problem tkwi gdzie indziej dodam ze nie słyszę żadnych stuków ani chałsu z niego moze istnieje inna możliwość naprawy jak rozkręcenie go i wymiany łożysk czy innego elementu prosze o rozsądne propozycje.

aha przy 170km jak wcisne gaz do podłogi to jakby nabierała mocy i skazówka ładnie idzie na 190km czyżby jeden z wałków był w złym położeniu??

Edytowane przez GELOOO
Opublikowano

:mad2: :duh: :duh: :duh:

Kolego wróć do szkoły, naucz sie pisać bez błędów i potem zadawaj pytania, bo tutaj jakąs masakre robisz.

Opublikowano

Kolego wróć do szkoły, naucz sie pisać bez błędów i potem zadawaj pytania, bo tutaj jakąs masakre robisz.

Witam słuchaj to nie jest forum poprawnej polszczyzny opisałem problem tak jak najlepiej potrafiłem jeżeli nie masz nic do powiedzenia na tematy na które zadawałem pytanie poprostu sie nie odzywaj(no chyba ,że chesz nabić sobie liczbę posów to tak to rozumiem) :P

Nie prosiłem o ocene mojego postu w sensie gramatycznym czy też ortograficznym tylko o pomoc w rozwiązaniu problemu jaki posiadam w moim aucie . Nie potrzebuje pouczania mnie jakich to ja błędów narobiłem i wymądrzania sie gdzie powinienem postawic przecinek a gdzie nie. Bo czytałem mnóstwo postów na tym forum i niektórzy robią kolosalne błędy i jakoś nie są krytkowani za nie tylko poprostu jest im udzielana pomoc w formie odpowiedzi "słuchaj zrób to i to " "sprawdż to i to" albo "a czy czasem nie dzieje się to i to" OK! Nie mam zamiaru toczyć tu jakiejś pisemnej potyczki na temat mojej pisowni gdyż uważam ze nie narobiłem wiele "byków" a sytuacje opisałem dość wyrażnie popisałeś sie odnośnie polszczyzny ok + dla ciebie a teraz popisz sie odnośnnie mojego postu jeżeli napisałem coś niewyrażnie w założonym przezemnie temacie napisz która część tego postu jest nie jasna postaram się spraecyzować

Dzięki

Opublikowano

Witam słuchaj to nie jest forum poprawnej polszczyzny opisałem problem tak jak najlepiej potrafiłem jeżeli nie masz nic do powiedzenia na tematy na które zadawałem pytanie poprostu sie nie odzywaj(no chyba ,że chesz nabić sobie liczbę posów to tak to rozumiem) :P

Nie prosiłem o ocene mojego postu w sensie gramatycznym czy też ortograficznym tylko o pomoc w rozwiązaniu problemu jaki posiadam w moim aucie . Nie potrzebuje pouczania mnie jakich to ja błędów narobiłem i wymądrzania sie gdzie powinienem postawic przecinek a gdzie nie. Bo czytałem mnóstwo postów na tym forum i niektórzy robią kolosalne błędy i jakoś nie są krytkowani za nie tylko poprostu jest im udzielana pomoc w formie odpowiedzi "słuchaj zrób to i to " "sprawdż to i to" albo "a czy czasem nie dzieje się to i to" OK! Nie mam zamiaru toczyć tu jakiejś pisemnej potyczki na temat mojej pisowni gdyż uważam ze nie narobiłem wiele "byków" a sytuacje opisałem dość wyrażnie popisałeś sie odnośnie polszczyzny ok + dla ciebie a teraz popisz sie odnośnnie mojego postu jeżeli napisałem coś niewyrażnie w założonym przezemnie temacie napisz która część tego postu jest nie jasna postaram się spraecyzować

Dzięki

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak trudno jest przeczytać, i w pełni zrozumieć tak długi tekst bez znaków interpunkcyjnych. Ludzie chcieliby Ci pomóc, ale jak widzą takie coś to ochota, gdzieś umyka.

http://www.lastfm.pl/user/lolcatiero - aktualnie słucham:

http://lastlabs.pl/musicbar.php?username=lolcatiero&color=red&unicode=no

Pozdrawiam, Michał.

Znany również jako delano @E46Forum.PL

Opublikowano

Dzięki

Nawet nie zdajesz sobie sprawy jak trudno jest przeczytać, i w pełni zrozumieć tak długi tekst bez znaków interpunkcyjnych. Ludzie chcieliby Ci pomóc, ale jak widzą takie coś to ochota, gdzieś umyka.

dobra ok inaczej bo widze ze ja mam problem ze znakami a wy ze zrozumieniem czytanego textu ale to ma też dobre strony razem się uzupełnimy :cool2: :wink:

Witam posiadam e46 325ci po podlączeniu pod komputer pokazał 2 błędy

1 Czujnik położenia wałka rozrządu

2 Aktywacja vanosa

Objawy:

słaba moc auta

(nie bardzo słaba lecz nie taka jak powinna byc)

Pytania :

1 czy słaba moc auta może mieć coś wspólnego ztymi błędami?

2 czy jeżeli vanos pracuje cicho nie ma żadnych stuków "póków" jest on dobry ?

3 Jak poznac czy wanos jest dobry czy zły?

4 Jeżeli słabą mocą auta nie jest przyczyna vanos ? więc co może być przyczyną?(konkrety)

Opublikowano

Wiesz oczywiście o tym że masz dwa czujniki wałka rozrządu?

Uszkodzony Vanos powinien hałasować, a także auto powinno stracić dynamikę w dolnych obrotach. Silnik M54 bardzo płynnie się podnosi, a z uszkodzonym vanosem powinien mulić i nagle dostawać kopa.

Jeśli elektryka będzie w porządku stawiam na przypchany wydech lub uszkodzoną klapkę wyciszającą końcowy tłumik.