Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niestety trafiło i mnie, zaobserwowałem ze moja siódemka zaczęła brać płyn chłodniczy, Wiem ze to bolączka silników N62. Pobiera około 1 litra płynu na 200-300km. Bunia nie kopci na biało czyli chyba nie uszczelka pod glowica najprawdopodobniejszą diagnoza będzie nieszczelność przy rurze(wanna).

Co sadzicie, czy dobrze kombinuje? Jak to zdiagnozować – oczywiście wybieram się na dniach do warsztatu…

Opublikowano

mysle ze wlasnie dopadl cie ten problem

zobacz czy po bloku silnika cieknie woda jezeli tak to niestety nieszczesna rura sie odezwala

pozdr

zycie zaczyna sie po 50i
Opublikowano

Sprawa okazała się mniej pracochłonna. Zrobiłem test na wyciek. Przestawiłem samochód z trawnika na kostkę i sprawdziłem czy jest wyciek, postał no i się okazało ze kapie.

Wynikowo: rozszczelnił się zbiorniczek, z okazji niedzieli i braku możliwości kupienia nowego zbiorniczka zakleiłem go dwuskładnikowym klejem. Po jednej dobie i 150km przejechanych wycieków brak.

Opublikowano
.....wlasnie chcialem Ci pisac o zbiorniku plynu chlodzacego:)znajomy ostatnio u siebie wymienial go na nowy rozszczelnil mu sie z tylu na zgrzewie koszt nowego 250zł.....pozdrowiena dla wszystkich pseudomechanikow za diagnoze rura itp ...tak z ciekawosci duzo sie pisze o bledzie konstrukcyjnym silnika moze zrobimy liste kto u siebie to przechodzil?bo jak narazie tylko sie czyta ze ktos cos kiedys slyszal ale bez konkretow bylem ostatnio w niemczech stala e65 745i r 2002 benzyna na liczniku 413tys km gadalem z facetem bo tym autem smiga ponad 6 latek i nic sie nie dzieje z ta rura,,,,,,to jak to wkoncu jest moze ktos mi to wytlumaczy:)a moze zla eksploatacja auta visco padlo co tam jezdze dalej:)plyn spierdzielil co tam kiedys sie doleje:)wiatrak klimy padl silnik sie przegrzewal itp.....