Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kieruje się z pytaniem do kolegów bo posiadam e46 z 320 o oznaczeniu silnika n42 i mocy 143 koni chce podnieść moc w nim, i zadtanawiam sie czy to nie wpłynie negatywnie na prace silnika i jak już to o ile ??
Opublikowano
nic nie osiągniesz w wolnossacej benzynie. Możesz zrobić dolot czyli lepszy filtr powietrza i cała droga do niego, możesz zrobić wydech przelotowy, wywalić katalizatory etc. Nie wiem czy osiągniesz choćby 5 koni z tego. Chiptuning robi się do aut doładowanych turbiną :mad2: masz za mało mocy to sprzedaj i kup większy silnik.
szukam
Opublikowano

Jak powyzej

jakiekolwiek zmiany filtrów, dolotów to fakt niewielkie az tak koszty ale tez efekt znikomy. Móglbys pomyslec o dolozeniu turbiny wymienic caly wydech itd itp ale latwiej poprostu wymienic samochód na szybszy.

I nie daj sie nabrac do jakiekolwiek gadzety typu mini turbinka w ukladzie dolotowym lub inne dodajace rzekomo 15-30 KM.

Opublikowano
albo swap na inny silnik jak się bardzo przywiązałeś do danej sztuki, albo jest tak rewelacyjnie wyposażona i jesteś jej pewien
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

możesz dodać 2 KM filtrem K&N :D

a serio bez mechanicznych przeróbek nic z tego.

czipować można silniki z turbo czy to diesel czy benzin.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Albo założyć wałki o wyższych wzniosach i ostrzejsze. Auto będzie więcej palić ale przyrost mocy odczujesz.

Choć nie jestem pewien czy w ogóle da się to zrobić w BMW.

Opublikowano
Dzieki koledzy za opinie, teraz wiem ze to nic nie da. Kieruje się jeszcze z pytaniem odnośnie filtra stożkowego jak to się ma do silnika bo słyszałem ze wciąga syf do silnika, i podstawowe pytanie czy filtr stożkowy daje sie do samochodó z instalacją gazową pytam z ciekawości bo są różne opinie :)
Opublikowano

ciągnie syf, zmienia brzmienie troche, jest taki głośny zasys (troche jak turbo) i pewnie może instalacja gazowa po takiej zmianie wymagac regulacji :)

szkoda kasy :) lepiej częściej wymienić zwykły filtr, świeczki etc bo przy gazie wiadomo że częściej trzeba o to dbać.

szukam
Opublikowano
mialem kiedys stozek ITG z przegroda od silnika w 323ti i dzwiek byl zdecydowanie na plus ale przyrosty nie byly duze.