Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, sytuacja następująca:

przez przypadek rozładowałem akumulator. Z znajomym postanowiliśmy odpalić go kablami od innego auta. Jako że mój samochód stał pod zadaszeniem przodem do garażu postanowiliśmy podłączyć kable z tyłu prosto do akku. Rozrusznik kręcił ale bardzo leniwie więc stwierdziliśmy że akku jest na tyle słabe że nie odpali. Wytargałem baterię z bagażnika i na noc podłączyłem do prostownika i bateria jest pełna. Tyle że teraz samochód w ogóle nie chce kręcić. Po przekręceniu kluczyka kontrolki i wszystko hula tyle że rozrusznik nawet nie chce zakręcić.

Podłączając się kablami prosto do akku wyłączyłem jakieś zabezpieczenie czy ki ...?

z góry dzięki i pozdrawiam

(dodam jeszcze tylko że nigdy nie miałem zadnych kłopotów z akku więc nie mam pojęcia czy coś się tam stało i proszę nie bądźcie źli jeżeli to jakaś bzdura ;p)

Opublikowano

ja bym sprawdzil bezpieczniki :) mialem taki klopot kiedys tyle ze rozrusznik krecil ale nie odpalal i znalazlem 1 spalony bezpiecznik w bagazniku po wymianie odpalil odrazu.

sprubuj zaczac od bezpiecznikow sprawdz wszystkie

...jesli bedziesz ja kochal ona to odwzajemni. BMW ta jedyna.
Opublikowano
rozrusznik jest dobry bo jak ojciec podszedł i jakoś po chamsku na krótko podłączył baterie do rozrusznika do samochód odpalił. Tyle że nie odpala przy stacyjce. bezpieczniki sprawdziłem ale dla spokoju zobaczę jeszcze raz.