Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem ostatnio zainteresowany 318 stką compactem TDS rocznik tak od 1994 -1996 i mam pytanie jak jest ze spalaniem tych autek prosze o jakies info jakie spalanie przy waszych pojemnosciach i czy wogóle da sie tym jezdzic ??czy nie mozna liczyc na na dynamiczną jazde przy TDS-ie prosze o wszelkie info
Opublikowano
Witam jestem ostatnio zainteresowany 318 stką compactem TDS rocznik tak od 1994 -1996 i mam pytanie jak jest ze spalaniem tych autek prosze o jakies info jakie spalanie przy waszych pojemnosciach i czy wogóle da sie tym jezdzic ??czy nie mozna liczyc na na dynamiczną jazde przy TDS-ie prosze o wszelkie info
Przy TDSie można liczyć na dynamiczną jazdę..ale bardziej 2.5(143KM) niż 1.8(90KM).Ale jest jedna dobra strona-będzie oszczędnym pojazdem :mrgreen:

Poziom poczucia humoru jest wprost proporcjonalny do Twojego IQ.

http://img407.imageshack.us/img407/5961/roxbury9je.gif

Opublikowano

Jezdzilem czyms takim w sedanie. Przyspiecha doslownie jak 1.6 pozniej troche jak 1.8 czyli by sie zgadzało. Oszczedność kosmiczna.

Nie licząc takich popierdułek jak Saxofon 1.5d. to ta betka to esencja oszczednosci. Ale cos za coś 4 gary i 13 do setki to troche malo jak na autko z lat 90 tych marki z gornej półki.

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano

witam :)

więc wydaje mi się że ten silniczek bez problemu poradzi sobie z Compactem :))

Napewno lepiej niż z moim Touringiem :))

co do spalania to mi wychodz trasa ok 7-8 l/100 km można zejść nawet poniżej :)) miasto ok 8l ale potrafi też 10/l100km łyknąć jak mu dam popalić ale myśle że Compact bedzie mniej palił bo jest lżejszy :))

Wydaje mi się że jest wątek na temat spalnia 318TDs

http://imagizer.imageshack.us/v2/150x100q90/834/uaec.jpg

Był Polonez, Golf III, E36, E46, .................

Jest E61i jest Git ..................................... :)