Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy ktoś posiada może nową x3 z silnikiem 2,0 w benzynie 184km? Jeżeli tak to bardzo chętnie poznałbym wszelkie wrażenia z jazdy. Niestety jestem zmuszony do zakupu benzyny z powodu filtra cząstek, który z doświadczenia na bank nie wyrobi z miejskim trybem jazdy ;).

Z góry dzięki

• Moderatorzy
Opublikowano

Ja też jestem ciekaw wrażeń - tj. spalania (szczególnie w mieście) osoby z ciężką noga i takiej co umie jeździć o kropelce...

Nie wiem jak doświadczenia innych użytkowników X3 z Dieslami, ale wydaje mi się (przynajmniej po moim doświadczeniu), że trochę ten filtr jest demonizowany...

Opublikowano
Nie wiem jak doświadczenia innych użytkowników X3 z Dieslami, ale wydaje mi się (przynajmniej po moim doświadczeniu), że trochę ten filtr jest demonizowany...

w X6 po 8 tyś od nowości miałem olej ponad stan, teraz trochę się uspokoił. Następne auto będzie jeździło na krótkich odcinkach i nie ma bata żeby filtr mógł się wypalić. W ogóle to mam problem z wyborem samochodu, bo ciężko znaleźć coś w konfiguracji 4x4, manualna skrzynia, benzyna bądź diesel bez DPF.

Tak naprawdę zostało jeszcze q5 z 2.0 benz i ewentualnie RR Evoque.

• Moderatorzy
Opublikowano
w X6 po 8 tyś od nowości miałem olej ponad stan, teraz trochę się uspokoił. Następne auto będzie jeździło na krótkich odcinkach i nie ma bata żeby filtr mógł się wypalić. W ogóle to mam problem z wyborem samochodu, bo ciężko znaleźć coś w konfiguracji 4x4, manualna skrzynia, benzyna bądź diesel bez DPF.

Tak naprawdę zostało jeszcze q5 z 2.0 benz i ewentualnie RR Evoque.

Q5 z TFSI szczerze odradzam, chyba, że nie boli Cię wysokie spalanie (rzędu 15L+ w mieście, 9-10L+ w trasie....). Evoque genialnie wygląda, szczególnie 3D tylko mało w nim miejsca... jedź, zobacz osobiście to się wyleczysz. Z u niego dynamiką tak sobie, przez ociężałą skrzynie (z 4x4 tylko automat), która dobrze tłumi wigor silnika...

A dlaczego nie chcesz automatu? Zarówno X3 jak i Q5 mają genialne skrzynie... choć Audi steptronic trochę narowisty i czasem lubi "kopnąć"...

Opublikowano
A dlaczego nie chcesz automatu?

Bo to nie samochód dla mnie tylko kobiety :) i nie ma szans, zapiera się przed automatem z całej siły.

28i nie ma sensu, bo w ogóle nie będzie wykorzystany potencjał silnika. Co do Evoque to faktycznie, dopiero teraz zauważyłem, że benzyna jest tylko z automatem.

• Moderatorzy
Opublikowano
Bo to nie samochód dla mnie tylko kobiety :) i nie ma szans, zapiera się przed automatem z całej siły.

28i nie ma sensu, bo w ogóle nie będzie wykorzystany potencjał silnika. Co do Evoque to faktycznie, dopiero teraz zauważyłem, że benzyna jest tylko z automatem.

Zupełnie niezrozumiałe... przecież jazda z automatem jest dużo łatwiejsza, niż z manualem... będąc cynicznym :mrgreen: można powiedzieć że jeżdżąc z automatem, można się umalować w drodze do pracy :lol: co może być wielkim atutem dla niektórych niewiast.

Opublikowano
Nie ukrywam, że pierwszy raz spotykam się z krytyczną opinią kobiety o automacie. Chyba po prostu nigdy nie miała okazji sprawdzić. Nie wspomnę o walorach praktycznych, przytaczanych przez "wodzika2". Moja żona jest wprost zakochana w automacie i na tą chwilę nie wyobraża sobie jazdy z manualną skrzynią. Ale jak widać, może być inaczej i nie pozostaje nic innego jak to uszanować.