Skocz do zawartości

wymiana zarowki w ksenonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Panowie mozecie cos podpowiedziec jak samemu wymienic zarowke w ksenonie. Za bardzo nie mam kiedy podjechac i wstawic autko na wymiane, a samemu w sobote chetnie pogrzebalbym ale nie mam pojecia od czego zaczac rozbieranie:) Czekam na wiesci. Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano
Od skręcenia kołem w prawo lub w lewo i wyjęcia zaślepki w nadkolu, a następnie osłony żarówki a na końcu już żarówki :)

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano

Dla mnie najbardziej irytującą czynnością jest zdjęcie tej piepr@#$%^ zaślepki od lampy ;) reszta już pikuś.

Tak jak wyżej, skręć koła, zdejmij osłonkę w nadkolu, zdejmij zaślepkę od lampy. I tyle. Później już tylko pozostaje ściągnięcie wtyczki i wypięcie sprężynek i żaróweczka nam wychodzi :)

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor
aha czyli dam rade?:) a z tymi sprezynkami i kostka to cos spejcalnie trzeba uwazac czy uda mi sie?
Opublikowano

Dasz spokojnie radę. Procedura jak przy wymianie zwykłej żarówki: powoli i dokładnie :) :cool2:

Pzdr.

Opublikowano
  • Autor
Mam nadzieje, ze sie uda i nie zniszcze nic bo autko juz wystawione na sprzedaz:) Dzieki za pomoc Pozdrawiam
Opublikowano

Tylko nie połam osłony od lampy, bo jak się nie umiejętnie zabierzesz to może być problem.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
  • Autor
bede uwazal dzieki