Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie.

Koledzy szukałem w archiwum i była rozmowa na forum odnośnie jakiejś 523i ze Swarzędza ...

viewtopic.php?f=44&t=171445&start=15&hilit=E39+swarz%C4%99dz

Ale nie wiem czy to jest ta z poniższego linku ....

http://moto.allegro.pl/bmw-523i-model-2000-absolutny-oryginal-z-niemiec-i2150712104.html

Jakieś sugestie uwagi ??? Na sam początek co ja zauważyłem to data produkcji 09.1999 a nie 12.1999 jak pisze sprzedający ...

Poniżej rozkodowany VIN z podziękowaniami dla Krzysztof_Toruń :-)

Proszę

Dane pojazdu

Art.

Wartość

Numer podwozia WBADM31030GR11353

Kod typu DM31

Typ 523I (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M52/TU

Pojemność skokowa 2.50

Moc 125

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Tapicerka STOFF FLOCK/ANTHRAZIT (F6AT)

Data prod. 1999-09-10

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S283A LT/ALY WHEELS BMW STYLING II Obr. BMW, st. le. BMW Styling II

S320A MODEL DESIGNATION, DELETION Brak napisu modelu

S403A GLAS ROOF, ELECTRIC Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FLOOR MATS, VELOUR Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNING TRIANGLE Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S441A SMOKERS PACKAGE Pakiet dla palących

S494A SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S534A AUTOMATIC AIR CONDITIONING Klimatyzacja automatyczna

S555A ON-BOARD COMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

S666A RADIO BMW BUSINESS CD Radio BMW Business CD RDS

S704A M SPORT SUSPENSION M Podwozie sportowe

S709A M LEATHER STEERING WHEEL M Kierownica sportowa, skórzana

L801A GERMANY VERSION Wersja krajowa Niemcy/Austria

S863A EUROPE/DEALER DIRECTORY Spis dealerów, Europa

S879A GERMAN/OWNERS HANDBOOK/SERVICE BOOKLET Instrukcja obsługi, jęz. niemiecki

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S520A FOGLIGHTS Lampa przeciwmgłowa

S548A SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING Licznik kilometrów

Opublikowano

3 słowa o sprzedającym - jak już zauważyłeś to taki mały oszuścik rocznikowy - obserwuję od dawna jego auta i większość ma odmłodzony rok produkcji. Nie żeby to było faktycznie wielkie halo JEŚLI samochód jest mechanicznie OK, ale daje do myślenia. Autka ma zawsze wypucowane jak na show w Detroit, zawsze z tym samym opisem i przebiegiem. Z tego co widzę co jeździ na lawetach po okolicy to zazwyczaj są to lekko puknięte okazy. Co oczywiście przy tych rocznikach jest raczej normalne. Byleby tylko sprzedający się nie wypierał itd., wiadomo.

Ogładałem u niego kiedyś 318i ale się nie zdecydowałem, bo mimo 2 litrów plaku było widać, że sporo przeszła.

Ogólnie bym nie odrzucał go jako źródła, ale z zastrzeżeniem bardzo dokładnego sprawdzenia auta. Już gość się nieco wycwanił i tego po aukcjach nie widać (stare poszły do archiwum) ale kupował hurtowo mieszki, nakładki na pedały itd. hehe.

To moje 3 grosze ogólnie co do sprzedającego, a nie konkretnego modelu.

A ta bunia już od jakiegoś czasu się sprzedaje, co zresztą widać po fotach.

Opublikowano

sluchaj kater po tym co napisałeś mam ochotę Cie spotkać i dać ci w pysk jak gówniarzowi!!!! dlaczego ??? bo to co piszesz to sterta kłamstw, jakbyś choć troszkę się znał na handlu to byś tak nie pisał, zgadzam się z tym że często wpisuję w rubryce rocznik o rok do przodu, wynika to z roku modelowego ponieważ często mam auta z końca roku lub rejestracja jest inna niż rok produkcji co w opisie , którego może nie umiesz doczytać jest wszystko napisane. Sprowadzam auta z niemiec od dawna , kupuje w całości w idealnym stanie lub ewentualnie do lekkiej naprawy ( naprawy którą można wykonać szybko ), wszystkie auta z udokumentowanym przebiegiem do sprawdzenia po vin itp. Plaku idioto nie stosuje tak w ramach informacji dla ciebie , co do tych hurtowo kupowanych mieszków i nakladek na pedały to już mnie totalnie ...,

co do tego bmw 523i mam ją dokładnie 3 tygodnie , nie wiem co po fotkach zobaczyłeś , że co śniegu nie ma to zdjęcia z wakacji , dla twojej informacji mi auta nie stoją, dlaczego sam sobie odp. ale wątpię aby twój mózg to rozgryzł.

a jeśli chodzi o bmw 523i zapraszam bo jest auto naprawdę godne uwagi wpisałem model 2000 ponieważ jest już na nowych kluczykach i silnik na podwójnym vanosie. fakt jest z 9 miesiąca a nie 12 za co przepraszam skoro to tak istotne.

MOD EDIT: Od pyskówek jest PW, a nie kanał ogólny. Za wulgaryzmy ostrzeżenie. Kolejny raz i wylecisz z forum.

Opublikowano

sciemniasz chlopie co do roku produkcji i masz pretensje do kogoś że ci to wytyka :duh: nawet jakby to był 31 grudzien to rok produkcji 1999. Większych bredni o jakiś kluczach i rocznikach modelowych keszcze nie słyszałem. Auto może i godne uwagi ale sprzedający jak zwykle musiał narobić smrodu.

Jak si kłamie o takich podstawowych rzeczach to sie nie ma co dziwić że potem inne rzeczy są dopowiadane.Tupet handlarzy nie zna granic :mad2:

Aha jak ja bym przejechał pół polski i bym na miejscu się dowiedział że rocznik jest inny niż to opisałeś to ja też z chęcią bym dał w ryj.

Pozdr

Opublikowano
sciemniasz chlopie co do roku produkcji i masz pretensje do kogoś że ci to wytyka :duh: nawet jakby to był 31 grudzien to rok produkcji 1999. Większych bredni o jakiś kluczach i rocznikach modelowych keszcze nie słyszałem. Auto może i godne uwagi ale sprzedający jak zwykle musiał narobić smrodu.

Jak si kłamie o takich podstawowych rzeczach to sie nie ma co dziwić że potem inne rzeczy są dopowiadane.Tupet handlarzy nie zna granic :mad2:

Aha jak ja bym przejechał pół polski i bym na miejscu się dowiedział że rocznik jest inny niż to opisałeś to ja też z chęcią bym dał w ryj.

Pozdr

czy ty człowieku nie umiesz czytać ?? wyraźnie pisze w opisie aukcj jaki jest rok produkcji .

A z forum możesz mnie usunąc koło ... mi to loto

Opublikowano

Nie potrzebne te pyskowki, bo auto jest ładne.

Poziom wypowiedzi własciciela raczej odstrasza od wizyty zakupowej no chyba że ktoś lubi przepychanki na bazarze.

Jedna rzecz jest niedopuszczalna.... olej pólsyntetyczny w tym silniku.

Opublikowano
Nie potrzebne te pyskowki, bo auto jest ładne.

Poziom wypowiedzi własciciela raczej odstrasza od wizyty zakupowej no chyba że ktoś lubi przepychanki na bazarze.

Jedna rzecz jest niedopuszczalna.... olej pólsyntetyczny w tym silniku.

O co chodzi z tym olejem bo nie wiem?

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Opublikowano

Na jednym ze zdjęć masz kartkę serwisową z napisem castrol 10w40...

Przypomniala mi się zabawna historia jednego ze znajomych handlarzy, który zbierał po warsztatach stare kartki serwisowe. Ważne żeby byla stara i z Niemiec. Co z nimi robił? Na pewno nie tapety w domu....:)

Opublikowano

Pozdr

czy ty człowieku nie umiesz czytać ?? wyraźnie pisze w opisie aukcj jaki jest rok produkcji .

A z forum możesz mnie usunąc koło ... mi to loto

kurde chlopie Ty dalej sciemniasz w opisie masz grudzien w Vinie wrzesień, w czolowce aukcji 2000 i Ty mi zarzucasz że a czytać nie umiem. Umiem czytać te wasze handlarskie opisy rok prod. -1; przebieg -100000; full opcja bez skór, klimy i elektryki itp. Troche tym rzygam, bo sciemniacie na każdym kroku, a jak sie wam wytyka to straszycie. Ja od takich jak ty nawet nie oglądam aut.

Opublikowano
Dlatego,że to stara prosta konstrukcja i bez problemu taki olej znosi,a że producent zaleca :roll: zaleca też nie stosowanie zamienników części :wink: Jak nie bierze oleju,to synetyk wskazany,ale jak już łyka,to po co sobie zbędne koszty robić na dolewki.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to co piszesz to sterta kłamstw, jakbyś choć troszkę się znał na handlu to byś tak nie pisał, zgadzam się z tym że często wpisuję w rubryce rocznik o rok do przodu, wynika to z roku modelowego ponieważ często mam auta z końca roku lub rejestracja jest inna niż rok produkcji co w opisie

jak masz problemy ze zrozumieniem to do podstawówki wróć.

rok produkcji to rok produkcji a nie REJESTRACJI.

handel polega na sprzedawaniu towaru a nie robieniu w balona klienta co się nie zna :mrgreen:

handlarskie kłamliwe bla,bla,bla że niby rok młodszy.

akurat z tego jesteście znani.

wymyślono w tym celu tzw. ROK MODELOWY :mrgreen:

a jak by był 99 a zarejestrowany 2003 to byłby rok produkcji 2003?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Dlatego,że to stara prosta konstrukcja i bez problemu taki olej znosi,a że producent zaleca :roll: zaleca też nie stosowanie zamienników części :wink: Jak nie bierze oleju,to synetyk wskazany,ale jak już łyka,to po co sobie zbędne koszty robić na dolewki.

No podwójny vanos to już nie taka prostota.

Kiedyś znajomy pokazał mi Poloneza Trucka z przebiegiem 200 tys km, którego silnik chodził jak nowy. Dlaczego? bo od nowości zalewany Mobilem 0w40

Szczęka mi opadła bo mój poldek wytrzymywał 60 tys do remontu.