Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy powiedzcie mi szybko, bo jutro wymieniam świece żarowe. Wykręcę je bez posiadania klucza do świec???

Miłego wieczoru

Pozdrawiam! :cool2:

Opublikowano
da rade ale musisz miec dluga nasadke na grzechotke.

DON PEDRO - UK

http://img853.imageshack.us/img853/2999/bmwlogowallpaper300x187.jpg

Opublikowano

Jak długą wiesz może? , bo klucze mam ale nie chciałbym rozebrać i mieć problemu z ich wykręceniem..

Jakieś wskazówki jeszcze na ciepłym to się domyślałem żeby było łatwiej odkręcić. :8)

Opublikowano

ja kupilem nasadke (dlugosc okolo 10cm - dodam ze mieszkam w szkocji).

Co do samej wymiany to dzien wczesniej popryskalem wd40 wszystkie swiece, nastepnego dnia wszytskie poszly jakpo masle.Mialem ulatwione zadanie bo wyrzucalem klapki wiec mialem wszystko na gotowo przygotowane.

powodzenia pzdr

DON PEDRO - UK

Opublikowano

pieczek co chciałeś przez to powiedzieć?

Można odkrecic je bez tej długiej nasadki?

Własnie jestem w trakcie odkręcania kolektora :cool2:

Opublikowano

Wszystko ogarniete swiece wymienione, pytanie czym wyczyścić EGR bo mam syf w środku!

Pzdr!

Opublikowano

EGR czyscilem u siebie benzyna i szczoteczka do zebow.

Zapytalem

ale po co? (ta informacja)

To,ze jaki to ma zwiazek z wymiana swiec zarowych gdzie ktos mieszka...

Czy to Szkocja,czy Irlandia czy cale wyspy razem z Kaukazem i obwodem Kaliningradzkim :mrgreen: -swiece wymienia sie tak samo.

Opublikowano
EGR czyscilem u siebie benzyna i szczoteczka do zebow.

Zapytalem

ale po co? (ta informacja)

To,ze jaki to ma zwiazek z wymiana swiec zarowych gdzie ktos mieszka...

Czy to Szkocja,czy Irlandia czy cale wyspy razem z Kaukazem i obwodem Kaliningradzkim :mrgreen: -swiece wymienia sie tak samo.

Kolego czytaj ze zrozumieniem :mad2: piszac ze mieszkam w szkocji nie mialem na mysli ze inaczej sie u mnie wymienia czy inaczej w polsce :nienie: :cool2: , tylko ze zakupilem nasadke o dlugosci okolo 10cm myslac przy tym ze byc moze jest problem z zakupem na juz takowej nasadki w pl. od tyle moje stwierdzenie

DON PEDRO - UK

Opublikowano
... byc moze jest problem z zakupem na juz takowej nasadki w pl. od tyle moje stwierdzenie

Polska raczej jest rozwinietym krajem i nie ma mysle tam,az tak zle aby byl problem z zakupem jakiego kolwiek klucza,nawet jak to ujales "na juz"

Dawno chyba tam nie byles :mrgreen:

Opublikowano

Ja powiem tak.. klucz nasadke o długości 15cm znalazłem w swoich kluczach bez problemu a korzystam z nich wtedy kiedy jest potrzeba...

Jesli chodzi o problem jaki napotkałem na swojej drodze to zapieczone 2 śruby centralne rozpórki kielichów. Nie chciały sie odkręcić rozwaliłem 1 grzechotke przy tej operacji :mad2:

A jeśli chodzi o temat SZKOCJA-POLSKA dajcie sobie na wstrzymanie , obu wam dziekuje :cool2:

Bez spin! :cool2:

Odpale jutro bo EGR musze wyczyścić.

Dam znać oby nie był to sterownik świec.

Pzdr! :cool2: