Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z moim bmw e65 735i 2002r. Podczas jazdy zapala sie kontrolka silnika, DSC, i tempomatu.

samochod niema mocy... a czasem nie reaguje na pedal gazu. jeszcze wczoraj moglem go wylaczyc i problem mijal a dzisiaj juz nic nie pomaga! problem z obrotami i brak mocy dodam jeszcze ze motor nie rowno pracuje. mechanik stwierdzil ze wypada zaplon na 2 cylindrze. podmienial cewki swiece i wtryski.problem bez zmian...

Prosze o pomoc:)

Opublikowano
Podobne objawy miałem , gdy w te mrozy auto dłuuuugo stało nie odpalane ! Po odpaleniu kablami wszystko było O.K. ale gdy kable odpiąłem , nie chciał wejść na obroty , wyświetlał różne komunikaty i umierał ! Kontrolka od silnika też się świeciła ! Po podmiance akumulatora , wszystko zniknęło i do dziś jest dobrze :D Pozdrawiam
Opublikowano

Dzieki chlopaki za porady ale aku jest dobry. niewiem czy moja diagnoza jest dobra ale ja bym obwinial przepustnice tylko przed kupnem i wymiana chcial bym potwierdzenie od kogos kto mial juz ten problem w tym modelu.

Pozdrawiam :D

• 1 rok później...
Opublikowano
krystian7 czy udało uporać się z problemem? Mam identyczny błąd wypada mi 2 cylinder, wymieniłem cewkę i świece i cały czas ten sam błąd. Czy przypadkiem problem nie tkwi w kostce lub wiązce?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, w silnikach serii n bez podpiecia sie pod kompa mozna sobie wymyslac rozne problemy. Bardzo czesty blad mechanikow to wymiana swiec, cewki i wogule bo nie pali na jakis cylinder. W tych silnikach nawet odma nieszczelna spowoduje podobne objawy. Wszystko co ma valetronic, jest zbyt skaplikowane aby zgadywac. Trzeba na ten silnik spojrzec troszeczke inaczej. Jakie bledy sa w kompie? oczywiscie pomijamy bledy typu misfire.