Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam czy jest jakaś regulacja ciężkości otwierania drzwi? Od strony pasażera trzeba bardzo mocno szarpnąć żeby sie otwarły.
Sprzedam BMW e46 318ci ze zdjęcia
Opublikowano

A szyba się delikatnie opuszcza jak lekko pociągniesz za klamkę?

Pod gumową osłonką z boku drzwi jest śrubka imbusowa do regulacji, pewnie musisz ją trochę popuścić. Tylko ustawiaj ją symulując zamknięcie zamka przy otwartych drzwiach bo jak źle pokręcisz to jedynym sposobem na otwarcie drzwi może być darcie tapicerki.

Opublikowano
Kolego mógłbyś dokładniej wytłumaczyć cały proces? Ja mam podobny problem z drzwiami kierowcy, ciężko się otwierają a szyba oczywiście idzie lekko w dół, co prawda inny silnik po 320cd ale myślę że drzwi są takie same :)

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano

"Sam naprawiam" str. 347-348, konkretnie chodzi o regulację śrubką (1) z rysunku W-48473, a zamknięcie zamka symuluje się przesunięciem zapadki (3) :) Link:

viewtopic.php?t=68496

Ja też musiałem kiedyś szarpać za klamkę, żeby otworzyć trzeba było praktycznie wyrwać drzwi :mrgreen: