Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I znowu mam problem,z nawiewów nie zaleznie od tego jaka temperature ustawie leci chłodne powietrze.

Powiem szczerze ze juz mnie to troche denerwuje,bo ostatnio robiłem trase 400km i cały czas leciało mi chłodne powietrze zamiast ogrzewac wnetrze to w sumie zmarzłem jak cholera :twisted: Spotkał sie juz ktos z takim problemem?

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
A sprawdzałeś termostaty ?? A może masz problem z panelem sterowania klimy tam pada rezystor tak zwany jeż ale to ma tylko chyba znaczenie jak wariuje ci nadmuch
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Termostatów nie sprawdzałem,w jaki sposób moge sprawdzic czy to działa?I gdzie tego szukac?To jest ten koło egr?

Przed jazdą wejdz w ukryte menu, odblokuj testy i przejdz do nr. 7 i tak zostaw, uruchom silnik i obserwuj jaką temperature pokaże na wyswietlaczu, powinna dojść do ok. 88 - 90 stopni. viewtopic.php?t=57919

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. w idrivie może masz ustawione wianie zimnego powietrza

2. po co odblokowywać menu jak można sobie zobaczyć temp na "krececzkach" w obrotomierzu

Opublikowano
2. po co odblokowywać menu jak można sobie zobaczyć temp na "krececzkach" w obrotomierzu

No tak, tylko z wszystkie kreseczki które się mogą schować to się chowają już przy 74 stopniach, a to nie jest rozgrzany w pełni silnik.

Lepiej sprawdź w ukrytym menu.

Opublikowano

Witam wszystkich użytkowników forum!

U mnie też do wczoraj było zimno. Dziś wymieniłem oba termostaty i jest OK.!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Gdybym patrzył na kreseczki to bym nie zauważył że termostaty mam zepsute a tak widziałem w trasie max. temperaturę 72 stopnie.

Opublikowano
Miałem kiedyś "przygodę" z brakiem ogrzewania. Co prawda w innej marce . Przyczyna była bardzo prozaiczna - brak (wyciek) płynu w chłodnicy. Dobrze , że była zima bo latem pewnie zatarł bym silnik. BMW ma zabezpieczenia w razie zbyt wysokiej temperatury płynu po prostu wyłączy się zapłon , ale w przypadku jego braku ?
Opublikowano
W przypadku jego braku lecz pewnie wcześniej gdy jego stan w zbiorniczku się obniży poniżej minimum to nasze auta powinny wyświetlić komunikat tak jak to jest w przypadku oleju, paliwa czy płynu do spryskiwacza. Moim zdaniem na pewno coś takiego tam jest :D
Opublikowano
Witam wszystkich użytkowników forum!

U mnie też do wczoraj było zimno. Dziś wymieniłem oba termostaty i jest OK.!!![/quote

Sam je wymieniłeś?Masz moze foty jak to robiles?Jak cenowo ci eto wynioslo?

Sprzedam bmw e36 http://tablica.pl/oferta/bmw-318i-e36-CID5-ID4w39t.html?action=show&id=66505631

...nawet gdy rodzinie twej łzy do oczu się cisną,przenigdy nie współpracuj z pi.......ą policja.....

Opublikowano
dolny 200zł zamiennik, egr z servisu 130zł. fotek brak, bo robił mi mechanik- 150zł. zadowolenie z ciepła bezcenne!