Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

2. Czy puknięcie w oklicach tylnego mostu/dyfra przy wbijaniu 1-nki to poważna sprawa?

Typowa sprawa wielu e46 z mocnym benzyniakiem. Wiele osób sie z tym zmaga. Najczesciej wina drobnego luzu w tylnym zawieszeniu albo w układzie przeniesienia napędu. Można z tym jezdzic latami :)

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
o tej pierwszej od góry pisałem.

ta druga to rzeczywiście golas.

a co do osiągów to 143Km szału nie robią ale niektórzy na forum mówią że dynamika w 316 jest wystarczająca.

zależy czym jeździłeś wcześniej :D

No dobra.. potraktujcie to jako chwalenie lub żalenie się :) :

Od 9 lat mam Opla Kadetta :) na swoje usprawiedliwienie dodam, że to Cabrio by BERTONE.. 92r 100% oryginał bez styropianowych spojlerów i wiadra zamiast wydechu.

Niestety nie GSI

silnik 1.6 75ps 8 zaworów

Nie jest to demon mocy. Ze mną na pokładzie waży cos około 1050kg. Po wczorajszym teście 320 zauważyłem też, że przełożenia 1 i 2 są chyba w identycznej proporcji jak u mnie. Tym bardziej zaszokował mnie brak dynamiki.

oj też miałem kadeta cabrio 2.0gsi 116km i powiem że passaty tdi 130KM to siadały przy tym kadecie bardzo dobre auto :D :D :D Kiedyś ścigałem się tym kadetem z kumpla e36 coupe 1.8is i powiem ci że do 160km/h to is nie dawał rady dopiero powyżej tej prędkości zaczął mnie wyprzedzać

Opublikowano
oj też miałem kadeta cabrio 2.0gsi 116km i powiem że passaty tdi 130KM to siadały przy tym kadecie bardzo dobre auto :D :D :D Kiedyś ścigałem się tym kadetem z kumpla e36 coupe 1.8is i powiem ci że do 160km/h to is nie dawał rady dopiero powyżej tej prędkości zaczął mnie wyprzedzać

No Kadett Gsi jest zapisany na mocno w historii motoryzacji :D

Jak już zasiądę w moim nowym Touringu to kadet idzie do stodoły mojego wujka na kołki pod plandekę i czeka. Nie sprzedaje. Bo po co w sumie.

Za dużo życia w niego włożyłem.

W planie mam odrestaurowanie na Full fabryka oryginał i swap na 2.0. Jak ma być zabawka na starość to nie 1.6 przecież :D

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Marki !
Opublikowano
ja miałem z całym ospoilerowaniem gsi włącznie z oryginalnymi wlotami na masce deska digital i do tego elektrycznie składany dach piękne czasy :D
Opublikowano
też fajne ostatnio na discovery oglądałem jak odnawiali takie auto ale popatrzcie jak te auta się zestarzały a e36 coupe zawsze wygląda dobrze nawet po tylu latach
Opublikowano

A obawiałem się, ze zostanę wyśmiany za mojego starego Kadetta na forum BMW :D

Ni nic.

Przypomnę się z postem wyżej, miałem tam kilka pytań odnośnie Vinu i zawieszenia. Może ktoś coś wie?

Pozdrawiam Wszystkich Miłośników Marki !
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A obawiałem się, ze zostanę wyśmiany za mojego starego Kadetta na forum BMW :D

jakbyś miał szmelcwagena to śmiech.

ale Adam Opel?

ma swoje przebłyski czasem i nie jest pretensjonalny jak te rupcie co połowa z forum chwali :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

• 1 miesiąc temu...