Skocz do zawartości

316 Compact: pytania odnośnie pilota centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poprzedni właściciel przekładał stacyjke na inną przez co mam 2 kluczyki (jest to "trochę" denerwujące) i chciałbym zrobić z tym porządek, ale chciałbym się dowiedzieć jak to właściwie w Compacie jest: Do drzwi i starej stacyjki mam kluczyk bez pilota (taki z małą główką), do nowej stacyjki mam nieoryginalny klucz rodem z allegro, oraz oryginalny kluczyk wielkościowo podobny do mojego, tylko, że w logo BMW jest przycisk po naciśnięciu którego zapala się żółta dioda, no i mam też kluczyk serwisowy (zdjęcie wszystkich kluczy poniżej) W instrukcji widzę, że w compakcie występowały tylko klucze podobne do tych, które ja mam do drzwi, oraz takie szerokie z 3ma przyciskami. W związku z tym co to jest ten przycisk z diodą? Z innej wersji?

Jako, że preferuje oryginalne rozwiązania najchętniej kupiłbym kluczyk oryginał BMW (o ile nie kosztuje majątku), ale koniecznie z pilotem, bo denerwuje mnie kręcenie kluczykiem... no i teraz pytanie jak to zrobić? Centralny zamek jest, domykanie szyb z kluczyka działa. Preferuję oczywiście rozwiązania oparte na tym co dała fabryka, natomiast jeśli jest to jakieś strasznie drogie rozwiązanie to pozostanie mi zamontowanie jakiegoś taniego alarmu, ale tak jak mówię, jeśli jest szansa wolałbym zachować oryginał.

Z ciekawości: w instrukcji na kluczyku z 3ma przyciskami na jednym z przycisków jest rysunek domu a na drugim słoneczka (lampki?) ktoś wie do czego one służą? Instrukcja jest po niemiecku a translator jakieś pierdoły przetłumaczył.

Jeśli chodzi o wkładki to wiem, że z Katowicach jest gość, który "przerabia" wkładki pod kluczyk, czyli dajesz wkładki a on czaruje i stary kluczyk, np. ze stacyjki pasuje też do wkładki. Robił to już ktoś?

http://images45.fotosik.pl/1382/7cb5bf1cc20f49e8m.jpg