Skocz do zawartości

Problem ze stukaniem po wymianie sprzegla i dwumasy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstepie zaznacze ze kolo dwumasowe + sprzeglo bylo wymienione.

Wymienilem tez wszystkie poduchy + sprawdzalem kolo pasowe.

Pytanie jest nastepujace:

Co mogl spartolic serwis bo tak naprawde nie mam pojecia co to moze jeszcze stukac...

Po wymianie dwumasy datej slysze stukanie ktore przechodzi po wcisnieciu sprzegla.

Dodatkowo slysze straszny gruchot pod autem gdy wylaczam silnik (jakby wszystko luzne bylo) ale przy wcisnietym sprzegle prawie wogole...

Po odpaleniu autka z rana musze walczyc i to kilka razy zeby wsteczny wszedl a jak juz rusze to pomiedzy biegami 1,2 i 3 slysze stukanie (zaraz po puszczeniu sprzegla) ktore znika jak auto przejedzie kilka kilometrow.

N koniec dodam ze na postoju oprocz stukania slysze tykanie ktore nie znika przy wciskaniu sprzegla tylko przyspiesza...(wraz z obrotami) :mad2: :mad2: :mad2:

Moje autko:

e60 525d r.2005

Pozdrawiam.

Opublikowano

kolego,prosta sprawa-jesli nie robiles tego sam tylko servis to jedz do nich i niech badaja co i jak,

wiem ze ameryki nie odkrylem i chcialbys wiedziec co to moze byc ale odpowiedziec co stuka-

nie slyszec tego jest bardzo ciezko...

pozdro.