Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam all... :)

Drodzy forumowicze,nie wiem jaki płyn mam w chłodnicy :( , a jak sie dziś okazało (zapaliła sie kontrolka chłodnicy), po sprawdzeniu

mam za niski poziom płynu. Czy mogę dolać Borygo (-35stopni,czerwony)czy, nie powinno sie mieszać róznych płynów :unknown: ?

Dodam że auto było kupione i jest uzywane w Holandii (właściciela zapomniałem :unknown: zapytać a jakiejś etykiety w silniku czy opisu w książce serwisowej - brak.

Czekam na Wasze posty i z góry dziekuję za pomoc. :)

Opublikowano

I tu jest problem, bo nie ma jak tego zrobić. Samochód potrzebny na jutro do pracy ,do warsztatu za pozno ,a na ulicy jakbym takie rzeczy tu w Rotterdamie

robił to niezłą karę by mi wlepili. Stąd moje pytanie , czy mozna dolać Borygo ?

Opublikowano

Lej plyn (borygo/petrygo)lub nawet jak dolejesz troche wody to tez sie nic nie stanie,bo holandia nie rosja i -40 stopni tam nie ma.(jesli masz wogule jakis plyn tam...)

Jak bedziesz mial wolne to do warsztatu i wymiana na plyn i wtedy bedziesz pewny co masz .

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ok czyli można dodac :wink: ..wiec ide, dużo tam nie brakuje :wink: .A w weekend wymienie cały płyn jak radzicie.

Dzieki za odp. Pozdrawiam :D

Opublikowano

kolego najlepiej oczywiście wymienić cały bo skoro masz ubytki w płynie a auto sprawne to znaczy ze dawno nie był wymieniany, dolej sobie wody ale destylowanej (nie zwykłej) lub jak masz możliwość to jakieś borygo czy coś podobnego, a w najbliższym czasie całość (niewiem jak w 316i ale w 320d jest trudny dostęp do korka spustowego z bloka silnika) i lej coś dobrego potem dobrze odpowietrz i przez jakiś czas kontroluj stan płynu.

U nas w Polsce to nie takie rzeczy można na ulicy robić :)

Darmowa diagnostyka, programowanie - Nowy Sącz i okolice, kontakt PW

Moja galeria: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=173808

BMW E46 320Cd CR EU4 Coupe

Scania 124l 420KM

Opublikowano
potem dobrze odpowietrz i przez jakiś czas kontroluj stan płynu.

U nas w Polsce to nie takie rzeczy można na ulicy robić :)

Zgadzam sie w całej rozciągłosci :D

Pozostanie jeszcze przyjrzeć się ukł.chłodzenia czy nie ma gdzieś wycieków jak zaleję nowy płyn..

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi i Pozdrawiam.