Skocz do zawartości

318Ci Dziwne chrzakanie podczas hamowania pomocy!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z bmw 318 Ci. Zdarza sie czasami, ze podczas hamowania hamulce dziwnie chrzakaja i jest to duzy problem, bo auto nie do konca chce zahamowac. Boje sie, ze kiedy mi przyjdzie nagle zahamowac to po prostu spowoduje wypadek. Klocki tyl i przod byly wymienione jakies 3 tyg temu, tarcze sa w dobrym stanie.
Opublikowano
Nie wiem co masz na mysli mowiac chrzakają ale wg mnie to normalne, ze masz odczucie jak bys nie mogl do konca wcisnac pedalu hamulca oraz gdy wcisniesz mocniej to dziwny odglos jest nie wiem jak go nazwac no niech Ci bedzie chrzakaniem :) to wlasnie jest ABS
Opublikowano
Wlasnie mi o to chodzilo. Czyli to jest normalne dla tej serii bmw? bo w innych autach takiego czegos nie zauwazylem
Opublikowano
takie "chrząkanie" powinno występować tylko przy mocniejszym zahamowaniu na śniegu, mokrej jezdni albo szutrze (ABS sie włącza) bo jeśli w codziennej spokojniej jezdzie w dobrych warunkach przy hamowaniu "chrząka" to coś jest nie tak i lepiej udać sie do specjalisty żeby obejrzał układ hamulcowy, być może podczas poprzedniej wymiany klocków coś zostało źle zamontowane albo niedokręcone itp