Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Chciałem się dowiedzieć na co zwrócić uwagę przy kupowaniu felg, wiem że rozstaw śrub to 5x120 co jeszcze jest ważne?

Opublikowano

Na podstawie własnych doświadczeń mogę Ci poradzić ale jaką opcję wolisz to Twoja sprawa oczywiście.

Otóż niektóre alumy znacznie wystają poza obrys opony, co utrudnia parkowanie a i jeżdżenie przy krawężniku (czasem trzeba) przyprawia o szybsze bicie serca. Piszę to na podstawie felg, które miałem (te wydają się najbardziej podobne, marka ta ale modelu na 100% nie pamiętam): http://tomason.de/tn1_galeria.php?catid=9

Co więcej - słyszałem opowieść (zaznaczam, że nie wiem czy to nie bajka), że samochód jadący około 50 km/h zahaczył tą wystającą częścią ramienia felgi o krawężnik i podskoczył przód do góry ponad metr a kierowca utracił zupełnie kontrolę nad pojazdem, oczywiście felga zniszczona.

Przyznam: na żywo bardzo mi się podobają ;)

Opublikowano
na do swojej e34 na pewno wrzucę fele z szerokim rantem, tylko pytam czy każda felga o rozmiarze śrub 5x120 wejdzie do mojej e34, powiedzmy czy felga z m5 e39 albo e60 podejdzie do e34?