Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Od pewnego czasu po odpaleniu autka,oraz wrzuceniu 1przy ruszaniu,czy już w czasie jazdy po kolejnych zmianach biegów i ponownym naciśnięciu gazu pedał nie idzie płynnie za nogą tylko jest w pierwszym momencie takie lekkie zacięcie jakby coś go zablokowało, o coś zahaczył dopiero po silniejszym naciśnięciu, ale nie za silnym puszcza i wtedy normalnie idzie za nogą bez żadnego problemu

Dzieje się tak tylko przy załączonym zapłonie i jak opisałem wyżej. Auto wyłączone wszystko jest OK pedał gazu płynnie idzie za nogą.

Proszę czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć dlaczego tak się dzieje i czy to może być coś poważnego?

Opublikowano
Mam ten sam problem, ale z braku czasu tego nie robie. mi pedal sie zacina jak puszcze gwaltownie pedal gazu. z tego co udalo mi sie wyczytac to trzeba wyczscic przepustnice badz jakas srubka cos podregulowac. moze wie ktos co dokladnie trzeba zrobic? :duh:
Opublikowano
Mam ten sam problem, ale z braku czasu tego nie robie. mi pedal sie zacina jak puszcze gwaltownie pedal gazu. z tego co udalo mi sie wyczytac to trzeba wyczscic przepustnice badz jakas srubka cos podregulowac. moze wie ktos co dokladnie trzeba zrobic? :duh:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

TO SAMO I U MNIE. Problem pojawia się jak na samym począteczku naciska sie na pedał gazu,,,

taki chrobot taki opor jak by cos ocierało, jak da sie wiecej pedału to płynnie działa. Lecz czasem przechodzi.

Każdy co innego sugeruje... jeden że linka rdzewieje w pancerzu, inny że przy silniku coś nawala, a jeszcze

ktoś pisał że pedał w mocowaniu wyczyścić, i regulacja pedału jakaś...

Ciekawe czy to wielowątkowe utrudnienie czy tylko jedna operacja pomoże.

Opublikowano
Koledzy jeśli pedał gazu zacina się tylko na początku radzę sprawdzić czy przepustnica nie zamyka się za bardzo.Jest tam śrubka która blokuje domykanie przepustnicy do końca minimalne jej podkręcenie powinno rozwiązać problem.Przepustnica nie może domykać gardzieli całkowicie bo wtedy sie blokuje i mamy uczycie zacinania się linki tylko na początku.
Opublikowano

u mnie bylo to samo... mozna by nawet powiedziec, ze 2 stopniowo chodzil pedal gazu... przepustnica zostala przeczyszczona i wszystko jest okej...

pozdro

Opublikowano

przeczyścić drobnym papierkiem ściernym przepustnice bo prawie żaden płyn na ten nagar nie działa niestety

przesmaruj linkę olejkiem w pancerzu

a i tak naprawdę nie wiem po co jest ta śrubka regulacyjna na przepustnicy ale wkręcenie jej minimalne otwiera troszkę przepustnice i przestaję się ona blokować

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

dzisiaj majac czas zabralem sie za ta przepustnice, przeczyscilem ja preparatem do czyszczenia silnikow oraz nitro. sam demontaz jest prosty chociaz troche rzeczy trzeba odlaczyc, ale najgorsze jest czyszczenie (dalej mnie palce bola) ale co najwazniejsze po tym zabiegu pedal gazu juz mi sie nie przycina :cool2: